Bert Wagendorp houdt lezing in ’t Voorhuys

Foto: Annaleen Louwes

Auteur Bert Wagendorp, oud-leerling van het Emelwerda College in Emmeloord, houdt 9 maart een lezing na het Emelwerda Polderdictee in ’t Voorhuys.

Tussen zaterdag 7 maart en zondag 15 maart is het Boekenweek in Nederland en Vlaanderen. Deze 85e Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed of een spiegel voorgehouden.

Denk daarbij aan onorthodoxe en eigengereide auteurs als Multatuli en Annie M.G. Schmidt. Dit jaar is het Boekenweekessay geschreven door Özcan Aykol en komt het Boekenweekgeschenk van de hand van Annejet van der Zijl.

Emelwerda Polderdictee

In het kader van de Boekenweek organiseren Boekhandel Marsman, FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, het nieuwsblad De Noordoostpolder en het Emelwerda College op 9 maart het traditionele Emelwerda Polderdictee. Na het Dictee volgt een lezing van Bert Wagendorp. Ook is er gelegenheid om zijn boeken te kopen en te laten signeren.

Bert Wagendorp, oud-leerling Emelwerda College

Bert Wagendorp is oud-leerling van het Emelwerda College. Hij was sportverslaggever en correspondent in Londen. Sinds 2006 schrijft hij driemaal per week een nieuwscolumn in de Volkskrant. Daarvoor schreef hij wekelijks een sportcolumn. In 1995 verscheen zijn eerste roman: De Proloog. In mei 2013 kwam de roman Ventoux uit. Het boek werd door het boekenpanel van De Wereld Draait Door tot boek van de maand mei verkozen en is inmiddels verfilmd.

Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder (tel. 088 008 0730), Boekhandel Marsman (tel. 612913) en Theater ’t Voorhuys. Maandag 9 maart zijn er mogelijk nog kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het theater.

De lezing start om 20.30 uur en duurt een uur, waarna de uitslag van het Boekenweekdictee bekend gemaakt wordt. de uitnodigde auteur reikt doorgaans de prijzen van het dictee uit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden