Zes debutanten Gezwam rond de Dam

Nick Schuttenbeld alias Rambo Jan de Slachter (winnaar 2019)
Foto: fotorien

Het Gezwam rond de Dam in Kraggenburg kent dit jaar maar liefst zes debutanten. Buiten Nick Schuttenbeld uit Rutten heeft niemand ooit meegedaan aan het Buutreednersfestival. Schuttenbeld was vorig jaar zelf debutant en nam zowel de publieks- als de juryprijs mee naar huis. Beide mag hij dit jaar verdedigen.

Het Gezwam rond de Dam is één van de grootste carnavalsevenementen in de regio en trekt jaarlijks ongeveer 700 bezoekers. Het Gezwam vindt plaats op zaterdag 15 februari in het Hol der Zotte Leeuwkes, HCR van Saaze aan de Dam 16 in Kraggenburg. De zaal gaat om 19.00 uur open. Het festival begint om 20.00 uur. Er wordt entree geheven.

Voor debutant Wout van Keulen is het een thuiswedstrijd. Elk jaar aanwezig bij het Gezwam, meestal achter de bar, verwacht het thuispubliek veel van hem of is het juist sceptisch. In ieder geval ligt de lat voor hem extra hoog.

Peter Paul Frijlink is debutant in Kraggenburg, maar treedt jaarlijks op met een buut in zijn eigen woonplaats Creil. Een busvol fans reist dan ook met hem mee naar Kraggenburg. Voor hemzelf is het de eerste keer dat hij bij het buutreednersfestival aanwezig is. Is dit een voordeel of een nadeel voor deze ervaren debutant?

Omdat zoon Sjoerd van Vilsteren uit Luttelgeest meedoet, is vast jurylid (juf) Marijke van Vilsteren verbannen uit de jury en neemt plaats in het publiek.

De andere drie buutreedners zijn Sjaak Bakker uit Emmeloord en de broers Jeldert en Johan Oenema uit respectievelijk Biddinghuizen en Tzummarum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden