Dubbele expositie Jan-Albert Ernsten

Foto: Jan-Albert Ernsten

Vanaf 7 februari exposeert de Lelystadse amateur kunstenaar Jan-Albert Ernsten zes weken zijn expressieve olieverf portretten in het Cultuurbedrijf en in de foyer van Theater ’t Voorhuys. Hij exposeerde vorig jaar op diverse plaatsen in het land en is blij dat hij nu ook de mogelijkheid krijgt om zijn werk in Emmeloord te tonen.

Vorige maand stond hij nog in de Bantsiliek van Bant tijdens de Kunst Expo Flevoland. Jan-Albert schildert bekende en onbekende mensen. In het Cultuurbedrijf is een uitgebreide collectie kinderportretten te vinden. Ernsten schildert graag kinderen uit diverse culturen. Daarbij heeft hij een eigen stijl en is opvallend dat veel portretten oogcontact met je maken. Ze kijken je aan met ogen die een verhaal vertellen.

In de foyer van het theater hangen diverse portretten van pop iconen die ook door de amateur kunstenaar zijn geschilderd. Je vindt er o.a. schilderijen van Bowie, Prince, Leonard Cohen, U2 en Bruce Springsteen. Liefhebbers van popmuziek kunnen hier dus hun hart ophalen. De schilderijen zijn te koop. Een derde deel van de opbrengst gaat naar Stichting Esperanza Bolivia. Een project voor Boliviaanse (wees)kinderen in Uypaca, een klein indianendorpje hoog in de Andes. Ernsten is mede bestuurslid van de kleine Stichting en garandeert dat het geld ook daadwerkelijk naar het project gaat. Op de website www.ap-arts.nl vind je een overzicht van alle schilderijen.

Van 7 februari t/m 12 maart is zijn werk te zien op beide locaties. Meer informatie op www.kunstuitleenemmeloord.nl. Wees welkom!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden