Helleborusdagen in de Noordoostpolder

De Stekkentuin
Foto: De Stekkentuin

Vanaf begin maart kan men elke vrijdag en zaterdag genieten van de vele bloeiende helleborussen in De Stekkentuin in Espel, een voorjaars-poldertuin bij uitstek.

Op 4 vrij- en zaterdagen en één zondag, te weten vrijdag 6 en zaterdag 7 en zondag 8 maart, vrijdag 13 en zaterdag 14 maart, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart worden er zelfs speciale open dagen gehouden met honderden kleurrijke helleborussen.

Tijdens deze dagen is er ook een kleine schilderijen-expositie van o.a. helleborussen en andere voorjaarsbloeiers op doek. In de borders zijn vele bijzondere helleborussoorten en –variëteiten in allerlei kleurschakeringen te vinden: zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig.

Op het erf kunnen bezoekers rondwandelen tussen de zelf gekweekte bloeiende zaailingen. In deze tijd zijn er ook al diverse mooie sneeuwklokjes, corydalissen, bijzondere cyclamen en diverse andere vroegbloeiende bolletjes te bewonderen.

Voor liefhebbers zijn er, naast helleborussen in potten, ook diverse variëteiten uit de volle grond verkrijgbaar. De entree is gratis en er is koffie. De tuin is open van 10.00 tot 17.00 uur. Na deze speciale open vrij- en zaterdagen worden de helleborussen steeds voller en mooier en de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker en is De Stekkentuin vanaf april tot oktober elke vrijdag en zaterdag open. Er wordt dan wel entree geheven. Alle andere dagen op afspraak. Meer informatie: www.destekkentuin.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden