Expositie Wim Heuseveldt & Ronald Baarda

Foto: Ronald Baarda

Twee Flevolandse kunstenaars, Wim Heuseveldt en Ronald Baarda exposeren van 16 januari tot en met 19 maart in Cultuurbedrijf Noordoostpolder aan het Harmen Visserplein 2 in Emmeloord. Wim en Ronald kennen elkaar via het atelier van Ronald waar kleinschalige dagbesteding wordt aangeboden.

De laatste paar jaren zijn beide kunstenaars zich steeds meer gaan richten op het werken naar waarneming. In het atelier uit zich dit in het maken van stillevens en (zelf)portretten en bij goed weer trekken de twee er regelmatig op uit om zich te wijden aan het (polder) landschap.

Wim schildert voornamelijk stillevens en (zelf)portretten in olieverf, waarbij stemming en vlakverdeling een belangrijke rol spelen. Vooral bij de stillevens komt dit tot uiting. Hierbij spelen flessen een belangrijke inspiratiebron.

Ronald toont een serie werken in inkt die hij maakte tijdens zijn trektochten door de polder. Snelheid, directheid en suggestie vormen wezenlijke ingrediënten van zijn werk.

Iedereen is welkom om de opening van de expositie bij te wonen op donderdag 16 januari vanaf 20.00 uur in Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Harmen Visserplein 2. Onder het genot van een kopje koffie/thee en gebak kan er kennis gemaakt worden met de kunstenaars. Na de opening is de expositie vrij te bezichtigen tot en met donderdag 19 maart. Van harte welkom!

Woensdag 5 februari om 19:30 uur zal Ronald Baarda een lezing geven over ‘kunst in de zorg’ waarbij hij ingaat op het belang en de mogelijkheden van  ‘ontluikend kunstenaarschap’ van mensen met een verstandelijke en/of psychisch sociale beperking.

Donderdag 27 februari om 19:30 uur is er een workshop ‘werken met inkt en rietpen’ waarbij Ronald Baarda mensen de gelegenheid geeft kennis te maken met dit verrassende medium.

De workshop en de lezing zijn ook beiden bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Wees welkom!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden