Zandsculpturen Kuinderbos in kerstsfeer

Zandsculptuur Rome in kerstsfeer
Zandsculptuur Rome in kerstsfeer
Foto: @boswachterharco

De zandsculpturen in het Kuinderbos zijn in kerstsfeer gehuld. Bij elke kist staat een kerstboom en er is sfeer verlichting aangebracht rondom de beelden zodat ze ook in deze donkere dagen te bezichtigen zijn.

Een echte aanrader om lekker te gaan wandelen komende kerstvakantie of om even uit te buiken na een heerlijke maaltijd met kerst. Maak ook een echte wereldreis deze vakantie en droom van Rome, Londen, New York, Brussel en andere steden.

De route start aan de Schoterweg ter hoogte van huisnummer 5 in Bant, daar staat vlak voor het inrijden van het Kuinderbos een handwijzer in de berm met rode letters ‘zandsculpturenroute’. De route is ongeveer 2,5 kilometer lang en gaat over onverharde bospaden. De route staat aangegeven met rode palen.

Er zijn verschillende kleuren zand in de sculpturen gebruikt, dit komt omdat het zand van vorig jaar bruin woudzand was, wat hergebruikt is. In het beeld van de Chinese draak is een muis gaan wonen.

Het zand is gewonnen in het natuurgebied het Schoterveld waar nieuwe natuur wordt ontwikkeld. De kosten voor het winnen van het zand zijn gedragen door Firma van de Wiel uit Drachten.

Het zand is eerst goed nat gemaakt en aangestampt. Uit het aangestampte zandblok zijn de sculpturen gesneden. Doordat het zand goed is aangestampt,  ontstaat na uitdroging van het zand een soort zachte zandsteen, wat weer en wind kan doorstaan.

Als de sculpturen net af zijn, komt er een dunne beschermlaag van cellulose (witte kinderlijm opgelost in water) met de sprayer over heen.  Deze laag droogt hard en transparant op en beschermd de details tegen verval door weersinvloeden.

De sculpturen mogen niet aangeraakt worden, dan kunnen er tot juni 2020 nog veel mensen van genieten.

Wandel en geniet van deze wereldreis in het Kuinderbos deze kerstvakantie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen