Eerbetoon aan Creedence Clearwater Revival

‘A tribute to Creedence Clearwater Revival’ komt in februari en mei 2020 naar theaters in Flevoland. Maak met noordoostpolder.nieuws.nl kans op twee vrijkaarten!

Het kenmerkende geluid van Creedence Clearwater Revival is terug. Hun onmiskenbare hits  als ‘Bad Moon Rising’,  ‘Commotion’ en ‘Who’ll stop the rain’ herleven in de Nederlandse theaters, dankzij de populaire Amerikaanse tribute band The Fortunate Sons. Met hun originele vintage instrumenten, hun jaren zestig-kostuums en hun treffende muzikaliteit en zang wijzen ze hun publiek de weg bij een sfeervolle trip down memory lane. Noem het gerust de revival van een revival.

Creedence Clearwater Revival was in de roerige jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw één van de meest succesvolle Amerikaanse bands ter wereld. Met hun eigen geluid op de kruising van country, blues en rock-n’ roll scoorde het viertal onvergetelijke hits als ‘Down on the corner’, en ‘Up around The Bend’. Het succes was vooral te danken aan hun muzikale genie John Fogerty (1945) die als zanger en liedschrijver de sound van de band bepaalde.

Nadat zijn broer Tom Fogerty de groep verliet, wilden bassist Stu Cook en drummer Doug Clifford ook hun stempel drukken op de muzikale koers van de band, maar dat botste met de ideeën van het creatieve brein van frontman John Fogerty. Daarom viel de groep in 1972 uit elkaar, waarbij ze een regen van hits in het collectieve geheugen achterlieten.

Heimwee naar magische muziekstijl CCR

Door dat onvergetelijke repertoire blijft de heimwee naar hun magische muziekstijl de kop opsteken. Ook in ons land. Luister maar naar de Top 2000, eind december. De laatste jaren vermeldde die lijst steeds zeker tien nummers van Creedence Clearwater Revival: het ultieme bewijs dat hun werk nog altijd een groot publiek aanspreekt.

Hoewel fans ooit hoopten op een reünie, zal die er niet meer komen nu Tom Fogerty in 1990 is overleden. Tel daarbij op dat John Fogerty en de andere twee bandleden elkaar voor het laatst in de rechtbank zagen en je begrijpt dat ze nooit meer samen op het podium zullen staan.

The Fortunate Sons

Maar gelukkig is er de Amerikaanse topband The Fortunate Sons, natuurlijk genoemd naar een politiek geladen nummer van hun idolen. Deze succesformatie staat te boek als ‘the world’s greatest tribute to America’s greatest band’ en weet het legendarische geluid van de Creedence Clearwater Revival te evenaren. Met instrumenten, kleding en kapsels uit die tijd, staan ze garant voor een gouden soundtrack van de jaren zestig en zeventig.

Bij hun succesvolle tournees langs razend enthousiaste zalen in de Verenigde Staten bleek dat het publiek maar moeilijk stil kon blijven zitten. Daar veranderden The Fortunate Sons theaters namelijk in energieke poptempels. Want bij dit concert komt niet alleen het geluid van toen, maar ook het gevoel van toen tot leven. Nu spelen ze voor het eerst in Europa. En Nederland heeft de primeur.

Dichter bij de Creedence Clearwater Revival kun je niet komen!

www.fortunatesons.com
www.dgtheater.nl

Tekst: Jan Vriend
 www.janvriend.com

Maak kans op twee vrijkaarten voor ‘A tribute to Creedence Clearwater Revival’

Noordoostpolder.nieuws.nl kan in samenwerking met DG Theater twee vrijkaarten ter beschikking stellen. Wil je daar kans op maken, like dan de Facebookpagina van noordoostpolder.nieuws.nl en like daar dit bericht. 

De winnaar kan voor het optreden zelf kiezen uit een van de volgende theaters:

  • 19 februari 2020, aanvang 20.15 uur: Agora Theater in Lelystad.
  • 25 februari 2020, aanvang 20.30 uur: Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) in Almere.
  • 14 mei 2020, aanvang 20.15 uur: De Meerpaal in Dronten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen