Kitty Korver exposeert in Provinciehuis

Kitty Korver
Kitty Korver
Foto: kittykorver.com

Van 23 oktober tot en met 16 december 2019 toont Kitty Korver, voormalig inwoonster van Nagele, haar bijzondere vilten wandobjecten in het provinciehuis, Visarenddreef 1 te Lelystad.

De opening van deze expositie vindt plaats op vrijdag 25 oktober om 16 uur. Net na haar verhuizing naar Twello exposeert Kitty Korver (De Bilt, 1969) al haar (beschikbare) vilten wandobjecten. Een mooie, passende en eervolle afsluiting van 15 jaar werken en wonen in Flevoland, Nagele.

In deze overzichtstentoonstelling is goed te zien hoe zij zich in de afgelopen jaren in haar werk heeft ontwikkeld. Voor wie haar werk nog niet kent, haar strakke, schaalvormige vilten wandobjecten zijn technisch vernieuwend te noemen in de textielkunst en zijn een warme , soms kwetsbare en intieme weergave van haar innerlijk. Op eigenzinnige wijze behandelt ze de wol. Ze vilt, zowel nat als droog, ze snijdt reliëf, plaatst applicaties van wolpluizen en haar meest recente expressiemiddel zijn fragiele zelf gespoten porseleinen, ingekleurde elementjes die boven het oppervlak van de schaal lijken te zweven. Deze toevoeging verraad haar eerdere ervaring in de keramiek en gaat hiermee de strikte textielkunst voorbij. Kortom: het werk van deze dame is ‘one of a kind’.

Bent u niet in de gelegenheid de expositie te bezoeken, neem dan een kijkje op haar website www.kittykorver.com voor meer informatie. De expositie is tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag gratis te bezichtigen in het provinciehuis, Visarenddreef 1 te Lelystad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen