Open tuindagen ‘Tuinieren in Flevoland’

Foto: eigen foto

De vier poldertuinen: Stekkentuin, Goldhoorn Gardens, Tuinen van Lipkje Schat en Pegasushof, zijn op zaterdag 10 en zondag 11 augustus te bezichtigen.

“De regen van de afgelopen dagen, kwam mooi op tijd en heeft de tuinen goed gedaan. Op zich hebben de planten van de droogte niet veel geleden. Door de hitte zijn hier en daar wel wat bladplanten verbrand, maar door te knippen en te snoeien wordt hergroei gestimuleerd, zodat de tuinen er weer appetijtelijk bijstaan”, melden de eigenaren.

Bezoekers kunnen genieten van geurige Vlinderstruiken, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia’s, Grootmoeders Oorbellen, Pindakaasstruiken, Hibiscus, Rozen en planten zoals Anemonen, Andoorn, Bergamot, Dropplanten, Duizendknoop, Pimpernel, Vlambloemen, IJzerhard, Zilverkaarsen en Zonnehoeden. Ook bijzondere sierdistels en prachtige -grassen ontbreken niet. De tuinen zijn ware snoepwinkels voor bijen, hommels, vlinders, libellen en allerlei andere insecten.

“Zelfs de kolibrie vlinder wordt hier bijna dagelijks gespot. Ook vogels komen aan hun trekken: zij struinen rond op zoek naar onder andere zaden, bessen, slakken en… insecten. Ja, ook in een tuin is het vaak: eten en gegeten worden.”

Tuinieren in Flevoland

De vier tuinen bevinden zich onder Espel en Bant:

  • De Stekkentuin, Noordermiddenweg 13, Espel
  • De Goldhoorn Gardens, Klutenweg 13, Bant
  • De Tuinen van Lipkje Schat, Polenweg 9, Bant
  • De Pegasushof, Klutenweg 5, Bant

Voor meer informatie:

www.destekkentuin.nl

www.goldhoorngardens.nl

www.lipkjeschat.nl

www.pegasushof.nl

De vier bijzondere tuinen zijn door de eigenaren zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd. Daardoor zijn ze ook totaal verschillend van elkaar, elke tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter.

Het enige wat u in elke tuin tegenkomt is rust en ruimte in een gemoedelijke sfeer en de passie voor bloemen, planten, heesters en bomen! En deze bloemen, planten, heesters en bomen vindt u hier in vele opvallende soorten en variëteiten in unieke combinaties in harmonieuze borders.

De tuinen zijn op zaterdag 10 en zondag 11 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Er is ruime parkeergelegenheid; de tuinen zijn rolstoelonvriendelijk! Er wordt entree gevraagd.

Na dit weekend is De Stekkentuin elke vrijdag en zaterdag open tot 1 oktober en alle andere dagen op afspraak. De Tuinen van Lipkje Schat, De Goldhoorn Gardens en De Pegasushof zijn alleen op afspraak open.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen