Expositie Saskia Boelsums

Foto: Saskia Boelsums

Beeldend kunstenaar Saskia Boelsums is in Amstelveen geboren en opgegroeid in Iran en op Curaçao. In Groningen heeft ze de kunstacademie Minerva gevolgd en studeerde ze af in ruimtelijke en grafische vormgeving.

Sinds 2013 heeft ze zich volledig toegelegd op fotografie. Met veel succes. Al snel werd ze gevraagd voor exposities, won ze een groot aantal prijzen en nominaties en exposeerde ze onder andere in Amsterdam, Londen, Berlijn en New York. Over haar bijzondere werkwijze zegt ze: “Ik ben beeldend kunstenaar met een fototoestel.”

Ze fotografeert landschappen met dreigende luchten. Prachtig beeld dat doet denken aan de oude Hollandse meesters als Maris en Ruysdael. De natuur en de seizoenen zijn – net als bij haar voorgangers – haar grootste inspiratiebron en ze ervaart de natuur als een onuitputtelijke bron van schoonheid en beleving. In korte tijd heeft ze een sterke naam opgebouwd in de wereld van de kunstfotografie.

Beleving, daar draait het bij Saskia om. Pas bij code geel die waarschuwt voor bar en boos weer trekt ze erop uit. “Ik ben aan het fotograferen op de momenten dat de meeste mensen het weer te slecht vinden. En ik wil de kijker meenemen in wat ik op dat moment beleef. Kou, duisternis, mist, de dreiging van donkere onweerswolken. Door op te gaan in deze landschappen en in de verschillende seizoenen, voel ik me verbonden met het universum. De intensiteit van dat gevoel wil ik doorgeven.”

Deze expositie is te bewonderen van 13 juni tot en met 21 september in de pastorie van het kerkje van Museum Schokland, Middelbuurt 3, 8319 AB Schokland, 0527-760630, [email protected]
www.museumschokland.nl.

Museum Schokland is het hele jaar geopend. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen