Woudagemaal biedt eersterangs zicht op Skûtsjesilen

Foto: ThomasVaer

De Panoramazaal van het bezoekerscentrum van het Woudagemaal in Lemmer biedt een perfect zicht op de wedstrijden skûtsjesilen van de SKS in de baai van Lemmer.

Op woensdag 7 en donderdag 8 augustus kan men het UNESCO Werelderfgoed bezoeken én het skûtsjesilen van dichtbij volgen! De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Wie wil kan ook een arrangement voor 2 personen reserveren; een tafel met uitzicht inclusief wedstrijdcommentaar via radio, diverse hapjes en een drankje. Meer informatie over dit arrangement is te vinden op www.woudagemaal.nl. Direct reserveren is ook mogelijk via [email protected] of 0514-561814. Vol = vol.

100 Jaar schoorsteen Woudagemaal

Op woensdag 7 augustus zijn er tevens meerdere activiteiten rondom de schoorsteen van het Woudagemaal. Op deze dag is het 100 jaar geleden dat de schoorsteen werd opgeleverd. Bestemd voor de afvoer van rook van een actief stoomgemaal.

De schoorsteen van het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal werd in de loop der jaren veel meer dan dat! Het is een landmark, onderdeel van de skyline van Lemmer en een baken voor de scheepvaart.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden