Uitgestrekte bloeiende tulpenvelden trekken 97.000 bezoekers naar Noordoostpolder

Foto: Sjors Evers

Veel toeristen trokken de afgelopen weken naar Noordoostpolder voor de uitgestrekte bloeiende tulpenvelden en de vele activiteiten van het Profytodsd Tulpenfestival langs de route.

In totaal heeft de organisatie 97.000 bezoekers mogen verwelkomen, waarbij opvallend veel buitenlandse toeristen. Mede door het mooie weer was het in het Paasweekend, het eerste weekend van het Tulpenfestival, topdrukte op de Van Staveren autoroute en bij de activiteiten op en rondom het Tulpenbelevingsveld.

activiteiten spreken aan

De vrijwilligers van het Profytodsd Tulpenfestival hebben naast de bestaande activiteiten dit jaar veel leuke nieuwe activiteiten georganiseerd. Eén van die nieuwe activiteiten was de tulpenballonvaart, die veel (internationale) belangstelling trok. Ook aan de tulpenbingo en de fotoworkshop deden veel enthousiastelingen mee. Anna Yilmaz was de publiekstrekker bij de taartenbakwedstrijd en veel toeristen maakten gebruik van de fietsverhuur. Al jaren trekken de mozaïeken in de dorpen de aandacht. De Tulpenfestival koetsentocht, de tulpenwandelroute van AVNOP, de tulpenbelevingsweekenden, de open dag van Ontmoet het Platteland bij De Polderworm, de tulpenfototentoonstelling, Kunst tussen de tulpen, de helikoptervluchten van tulpenvliegroute.nl en de Level One 11-dorpen Steptocht trokken vele deelnemers en bezoekers van ver en ook uit Noordoostpolder zelf naar het festival.

tevreden terugblik op het Tulpenfestival

De organisatie kijkt met grote tevredenheid terug op het Tulpenfestival: ‘de grote groep vrijwilligers, die het Tulpenfestival mogelijk maakt, heeft keihard gewerkt om weer wat moois neer te zetten en dat is zeker gelukt! Door de grote interesse van nationale en internationale pers wordt het Tulpenfestival steeds drukker bezocht. Dit jaar hebben we onder andere extra middelen ingezet om het verkeer zoveel mogelijk in goede banen te leiden en de toeristen te informeren en te begeleiden tijdens hun bezoek aan het Tulpenfestival. Het was een fantastisch festival met mooi weer en veel tevreden bezoekers en daar gaat het ons om. Als de bezoeker het naar de zin heeft, worden wij ook blij!’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden