Excursie SCAB naar Dordrecht

Foto: Pixabay.com

Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek (SCAB) Urk verzorgt op 15 mei een excursie naar Dordrecht met aandacht voor 400 jaar ‘Dordtse Leerregels’ en Statenvertaling.

De bus vertrekt om 8.30 uur vanaf Urk en is rond 18.00 uur weer terug. In Dordrecht wordt tijdens een begeleide stadswandeling een bezoek gebracht aan het museum van Dordrecht en de Grote Kerk.

In het museum is naast de vaste collectie van zes eeuwen schilderkunst ook de tentoonstelling ‘Werk, bid en bewonder’ te bezichtigen. Deze expositie laat de relatie tussen Calvinisme en kunst in de brede context zien.

In de Grote Kerk, met de opvallende stompe toren, is een compacte tentoonstelling van de meester van de fijnschilderkunst Henk Helmantel. Als Ode aan de Synode maakt Helmantel een ’Synode-werk’ van en in de Grote Kerk van Dordrecht.

Aan deelname zijn kosten verbonden. Meer informatie is verkrijgbaar bij de bibliotheek op Urk. Ook kan men zich daar aanmelden of bij Willie Nentjes, tel.: 0612975862 of e-mail: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden