Trouwplannen? In Flevoland ben je relatief goedkoop uit

Trouwen in Flevoland - Netl
Trouwen in Flevoland - Netl
Foto: theperfectwedding.nl

Binnen Flevoland lopen de gemeentelijke kosten uiteen voor een doordeweekse bruiloft. De duurste gemeente is Noordoostpolder met een gemiddeld tarief van € 446. De goedkoopste voltrekkingen vinden plaats in Dronten, waar inwoners € 225,90 kwijt zijn om het jawoord te geven.

Een huwelijksceremonie is in de provincie Flevoland relatief goedkoop in vergelijking tot de rest van Nederland. Gemiddeld betalen bruidsparen voor een doordeweekse trouwerij in het gemeentehuis € 328,68, terwijl het landelijk gemiddelde € 374,95 bedraagt. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar gemeentelijke trouwkosten per dag van de week door trouwwebsite ThePerfectWedding.nl.

Trouwen in het weekend

Voor een bruiloft op zaterdag betaalt een stel in Flevoland 85% meer dan doordeweeks. Vooral in de gemeente Zeewolde is een bruidspaar duur uit. Daar betalen zij € 862,95 aan de gemeente voor een ceremonie. In de gemeente Noordoostpolder is het niet mogelijk om op zaterdag in het gemeentehuis te trouwen. Een zondagceremonie is alleen mogelijk in Dronten

In Dronten betaalt een bruidspaar € 464,35 om op zondag in het huwelijksbootje te stappen. In andere gemeenten is het overigens vaak wel mogelijk om op een andere locatie een officiële ceremonie te houden, zoals in een hotel of restaurant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen