Expositie Timeline 2 in Provinciehuis

Willem Hoogeveen (één van de kunstenaars) in zijn 'Tulpenveld Espel'
Willem Hoogeveen (één van de kunstenaars) in zijn 'Tulpenveld Espel'
Foto: Museum Nagele

De Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) bestaat dit jaar dertig jaar. Ook kunstenaars uit Noordoostpolder zijn lid van deze vereniging.

Om het jubileum te vieren, organiseren kunstenaars het hele jaar dertig  projecten en tentoonstellingen in heel Flevoland. In februari was een aantal kunstenaars reeds te zien in het Provinciehuis met Timeline 1 (1989 t/m 2003). Een expositie met legendarische momenten uit de jaren dat de KVF bestaat.

Vrijdag 12 april a.s. start de expositie Timeline 2 en opnieuw in het Provinciehuis, Visarenddreef 1 te Lelystad. De expositie wordt om 15.00 uur geopend door Michiel Rijsberman, gedeputeerde van de provincie Flevoland en om 15.45 uur gevolgd door een bijzondere geschiedenisles door oud-docent Erik Kaper. In deze lezing zal hij proberen de recente geschiedenis te duiden en verbanden te leggen met de mondiale ontwikkelingen.

De tentoonstelling Timeline 2 is opnieuw een wandeling door de recente geschiedenis. De deelnemende kunstenaars kregen allemaal een jaar uit de tijdlijn 2004 tot 2019 toegewezen. Uit dat jaar konden ze een belangwekkende gebeurtenis kiezen en zich daardoor laten inspireren. Bijvoorbeeld de moord op Theo van Gogh, de aanslag op Koninginnedag Apeldoorn, de dood van Karel Appel en ook wat opwekkende gebeurtenissen zoals een CD van Coldplay.

Deelnemende kunstenaars aan Timeline 2 zijn Jojet van Steenis, Geert-Jan ten Napel, Annette Sieger, Sonja Rosing, Alice Bunt, Anke Portier, Foktje Verhoef, Ingrid Slaa, Maria van Daalen, Lenny Schröder, Danika van Kaathoven, Evelien Stor, Linde Gadellaa, Willem Hoogeveen, Wendela van Lynden, Else van Luin en Clara van den Hout.

De KVF heeft voor het hele projectjaar 2019 subsidies gekregen van verschillende gemeentes en fondsen, zoals de gemeente Lelystad en Cultuurfonds Almere. Ook de Provincie Flevoland heeft een belangrijke bijdrage geleverd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen