Korte verhalen leren schrijven

Foto: greetjevandenberg.nl

In navolging van de Kunstprijs, die iedere drie jaar wordt gehouden, komt er nu een Urker Verhalenprijs. De gemeente Urk geeft een financiële bijdrage om dit mogelijk te maken. Voorwaarde is dat het verhaal in het Urkers moet worden ingeleverd. Een flyer met wedstrijdvoorwaarden kan opgehaald worden bij de gemeente, de bibliotheek of bij het Cultuur-Eus of binnenkort digitaal gedownload op www.flevomeerbibliotheek.nl.

Een goede voorbereiding is het halve werk

De bekende schrijfster Greetje van den Berg zal twee schrijfworkshops verzorgen in de bibliotheek ter voorbereiding op de wedstrijd. Dit zal o.a. gaan over personages, perspectief, verhaallijn, inspiratie en creatief schrijven. Deze avonden zijn op donderdag 11 en 25 april, kosten € 5.00 per workshop. De aanvang is 19:30 uur op beide avonden.

Aftrap

Op donderdag 25 april zal de officiële start van de verhalenwedstrijd zijn. Wethouder van kunst & cultuur, Freek Brouwer, zal het eerste exemplaar van de flyer met wedstrijdvoorwaarden in ontvangst nemen.

Kaarten voor de twee workshops zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Urk. Kosten per avond zijn € 5.00 incl. koffie en thee.

De organisatie is in handen van Stichting Urker Taol, Cultuur-Eus Tromp de Vries, FlevoMeer Bibliotheek Urk en SCAB.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen