Schrijfworkshop Urker spelling

Foto: Stichting Urker Taol

In navolging van de Kunstprijs, die iedere drie jaar wordt gehouden, komt er nu een Urker Verhalenprijs. De gemeente Urk geeft een financiële bijdrage om dit mogelijk te maken.

Voorwaarde is dat het verhaal in het Urkers moet worden ingeleverd. Een flyer met wedstrijdvoorwaarden is vanaf 26 april op te halen bij de bibliotheek, Cultuur-Eus of via de website www.flevomeerbibliotheek.nl.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Omdat het verhaal in het Urkers moet worden ingeleverd, is het goed om te weten hoe de Urker spelling in elkaar steekt. De verhalen zullen niet beoordeeld worden op fouten in de Urker spelling.

K.J. Romkes zal hier een informatie-avond over houden in het Cultuur-Eus op donderdag 4 april om 19:30 uur, Wijk 2-76. Kaarten kosten € 5.00.

De bekende schrijfster Greetje van de Berg zal vervolgens twee schrijfworkshops verzorgen in de bibliotheek ter voorbereiding op de wedstrijd. Dit zal meer inhoudelijk zijn, zoals, inspiratie, creatief schrijven en verschillende schrijftechnieken. Deze avonden zijn op donderdag 11 en 25 april, kosten € 5.00 per workshop. De aanvang is 19:30 uur op beide avonden.

Ter voorbereiding kan men zich inschrijven voor deze drie workshops. Dit is uiteraard niet verplicht. Iedereen mag deze workshops volgen.

Aftrap

Op donderdag 25 april zal de officiële start van de verhalenwedstrijd zijn. Wethouder van kunst & cultuur, Freek Brouwer, zal dan het eerste exemplaar van de flyer met wedstrijdvoorwaarden in ontvangst nemen.

Kaarten voor de workshops zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Urk. Kosten per avond zijn € 5.00 incl. koffie en thee.

De organisatie is in handen van Stichting Urker Taol, Cultuur-Eus Tromp de Vries, FlevoMeer Bibliotheek Urk en SCAB.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen