Expo ‘De deining gekeerd’ in provinciehuis

Dit jaar viert de zuiderzeewet zijn 100 jarige bestaan. De Zuiderzeewerken hebben ervoor gezorgd dat het Nederland van nu er ingrijpend anders uitziet dan het Nederland van 100 jaar geleden. 

In de expositie ‘De Deining gekeerd’ in het provinciehuis in Lelystad verbeelden 23 Flevolandse kunstenaars hun polder. Kunstenaars zoeken in hun werk ook naar nieuwe vormen en verbeteringen. Met hun honger naar onderzoek en iets nieuws creëren, verbeeldden zij hun visie op de polder en de Zuiderzeewet. Zo worden er werken in verschillende disciplines getoond.

De expositie wordt geopend door Heleen Geluk opent op vrijdag 20 april om 16.00 uur. Zij is zeer geïnteresseerd in de architectuur, vormgeving en beeldende kunst in Flevoland sinds de drooglegging. Zij is werkzaam geweest bij de Rijksdienst IJsselmeerpolders en als beleidsmedewerker bij de provincie 

De expositie is te bezoeken van 16 april t/m 28 mei elke werkdag van 9:00 tot 17:00 uur in het Provinciehuis Lelystad, Visarenddreef 1, 8232  JN Lelystad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen