Internationale erkenning voor Evelien Sikkema

Serie portretten uit 'People of Nepal'.
Serie portretten uit 'People of Nepal'.
Foto: Evelien Sikkema

Vakfotograaf Evelien Sikkema uit Emmeloord heeft in het weekend van 25 en 26 november 2017 in Rome de titel Qualified European Photographer (QEP) in de wacht gesleept.

Qualified European Photographer is een prestigieuze titel die jaarlijks wordt uitgereikt door de Federation European Photographers (FEP).

Qualified European Professional Photographer

De FEP, de Federation of European Professional Photographers, heeft een kwalificatiesysteem opgezet dat fotografen omwille van hun uitzonderlijke vakkundige capaciteiten erkent door heel Europa.

Beroepsfotografen kunnen erkend worden als Qualified European Professional Photographer. Dit Europese toplabel overstijgt de onderscheidingen die in de respectievelijke landen worden uitgereikt.

Een internationale jury beoordeelt in alle anonimiteit de technische en artistieke kwaliteiten van het professionele werk van de kandidaten. Deze jury is samengesteld uit QEP en Master QEP gekwalificeerde fotografen, voorgedragen door de deelnemende landen.

Portretserie ‘People of Nepal’

Evelien Sikkema is beoordeeld op twaalf beelden die zij aanleverde uit haar serie ‘People of Nepal’. ,,Tijdens [mijn] reis naar Nepal mocht ik deze bijzonder mooie mensen portretteren. Begin volgend jaar is deze serie en een aantal nieuwe beelden te zien in mijn expositie ‘People of Nepal’, aldus de fotografe op haar Facebookpagina.

Master Photographers Network

Tijdens het najaarscongres van het Master Photographers Network op 5 en 6 november 2017 in Helmond won Sikkema nog goud met haar bijzondere bijdrage aan het thema ‘Reflectie’. Het Master Photographers Network is een netwerk van een groot aantal professionele fotografen uit heel Nederland, die met name werkzaam zijn in de portret-, bruids-, en bedrijfsfotografie.

Fotostudio Evelien Fotografie

Evelien Sikkema heeft een eigen studio aan de Reaal in Emmeloord. Zij is onder meer fotograaf van de bedrijfsreportages in de nieuwsbrief Ondernemer Centraal van gemeente Noordoostpolder: ocnoordoostpolder.nl

Meer informatie op evelienfotografie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen