Tweede Paasdag Buitendag in Kuinderbos

Riddergevecht Buitendag
Foto: eigen foto

Traditiegetrouw organiseert Staatsbosbeheer samen met Lionsclub Noordoostpolder op Tweede Paasdag de 7e editie van de ‘Noordoostpolder Buitendag’.

De Buitendag wordt gehouden in het Kuinderbos bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil aan de Hopweg 21 in Bant. Iedereen is welkom op 17 april van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Buitendag familiedag

Ook dit jaar is de Buitendag weer een echte familiedag, waarbij van alles te zien en te beleven is. Wederom slaan de Ridders van de IJssel op Tweede Paasdag hun kamp op in het Kuinderbos en er wordt weer een wedstrijd hout slepen met paarden gehouden.

Voor de kinderen is er een uitgebreid programma van activiteiten. De paashaas huppelt rond en helpt bij het zoeken naar chocolade eieren, het timmeren van nestkastjes, het kabouterpad en springen op de springkussens.

Voor de grotere kinderen zijn er ook tal van activiteiten: de klimtoren, de ATB-route door het bos fietsen en het rijden van de hindernisbaan met een kleine tractor.

Voor jong en oud is er de excursie met de boswachter, een tochtje maken in een huifkar en de demonstraties met politiehonden.

De ‘Noordoostpolder Buitendag’ maakt duidelijk dat de natuur van Staatsbosbeheer niet alleen is om naar te kijken, maar vooral om in te lopen, te fietsen, te spelen en om op avontuur te gaan.

Met de bolderwagen mee

Op 150 meter afstand is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s. Langs het Schoterpad is een parkeergelegenheid voor 300 auto’s. Een bolderwagen rijdt heen en weer tussen het parkeerterrein aan het Schoterpad en het festivalterrein om bezoekers te vervoeren.

NB: De Hopweg ter hoogte van het Natuurkampeerterrein de Veenkuil is die dag ingericht voor eenrichtingsverkeer, dus inrijden vanaf Kuinre.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden