Bijdragen Cultuurfonds voor Urker Botter en Melody Singers

Foto: PBCF

Het Prins Bernard Cultuurfonds heeft in de laatste vergadering van 2016 ruim 30.000 euro toegekend aan culturele projecten in Flevoland, waaronder de Urker Botter en de Melody Singers.

Gemengd koor Melody Singers

De Melody Singers uit Emmeloord krijgen 2.500 euro ter vernieuwing van koorkleding.  Het gemengde koor voor alle leeftijden heeft een gevarieerd repertoire ,,van beat tot Bach ofwel ‘Music for the Millions’, dus voor elk wat wils”, aldus de eigen website melody-singers.nl

Stichting Urker Botter en het schip van wijlen Lennart Nijgh

Lennart Nijgh had een band met Urk. Zijn schip ‘de Jonge Jacob’ (UK114) dat hij zelf ‘het goede schip’ noemde is nu in handen van Stichting Urker Botter. Het schip moet echter dringend gerenoveerd worden.

Uit het Prins Bernard Cultuurfonds is een bedrag toegekend van 2.500 euro bedoeld voor de restauratie van het schip naar het beeld van 1962 met Lennaert Nijgh als eigenaar.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen