Benefietconcert renovatie 'Het Goede Schip' Lennart Nijgh

28 nov 2016, 13:40 Cultuur
schermafbeelding 2016 11 28 om 133654 e1480339298436
Mede om de UK114 van wijlen Lennart Nijgh te kunnen renoveren brengt de Urker tekst- en liedjesschrijver Fokke Hoekstra een ode aan de overleden zanger. Het concert op 2 december in 't Voorhuys is overigens al uitverkocht.
Lennart Nijgh had een band met Urk. Zijn schip 'de Jonge Jacob' (UK114) dat hij zelf 'het goede schip' noemde is nu in handen van Stichting Urker Botter. Het schip moet echter dringend gerenoveerd worden. De theaterproductie 'Het Goede Schip' is daarom niet alleen een hommage aan Nijgh, maar de opbrengst van het concert wordt tevens gebruikt om een deel van de renovatie te bekostigen.
Het theater 't Voorhuys schrijft:

Het werk van tekstschrijver Lennaert Nijgh wordt nog steeds gezien als een hommage aan de Nederlandse taal. Hij schreef liedjes voor Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Liesbeth List, Ramses Shaffy en vele anderen.

Fokke Hoekstra heeft een bijzondere theater productie geschreven. Samen met professionele muzikanten neemt hij u mee op een muzikale reis door het leven van Lennaert Nijgh. Natuurlijk mogen de hits van zijn hand, zoals ‘Malle Babbe’, ‘Land van Maas en Waal’, ‘Avond’, ‘Welterusten, meneer de president’ en vele andere toppers, die avond niet ontbreken.

Het concert is uitverkocht, maar wie het niet wil missen kan op een wachtlijst geplaatst worden: www.theater-voorhuys.nl