Inschrijving glasvezel met veertien dagen verlengd

Foto: mhpublicaties.nl

Nog 246 aanmeldingen en de 60% is procent rond. Om dat aantal te halen is de aanmeldingstermijn voor snel internet verlengd tot 1 juni.

Ruim 51 procent van de bewoners en ondernemers in het buitengebied van Noordoostpolder ziet de noodzaak van de komst van het snelle glasvezelnetwerk in en heeft voor een abonnement gekozen. Helaas nog niet voldoende. Om het glasvezelnetwerk 
te kunnen aanleggen is namelijk 60% deelname nodig.

Wethouder Hans Wijnants: ,,Er zijn nog maar 246 aanmeldingen nodig om tot realisatie over te gaan. In overleg met FiberFlevo hebben we besloten de aanmelding te verlengen tot 1 juni. Het zou zonde zijn om op te geven nu we zover zijn gekomen”.

,,In de twee weken verlenging willen wij zoveel mogelijk mensen nog over de streep trekken, met het besef dat het goed is voor de leefbaarheid in het buitengebied in het algemeen en hun eigen digitale mogelijkheden. Ruim 50% heeft dat al ingezien!”

, aldus Wijnants.

Hayley Osinga van FiberFlevo: ,,We zijn er zo dichtbij! We kunnen het hier natuurlijk niet bij laten, ook voor al die 1.700 huishoudens en bedrijven die zich nu al hebben aangemeld. We hebben in de afgelopen weken veel bewoners gesproken over de problemen met de huidige verbinding; daaruit blijkt nogmaals hoe belangrijk het is dat het glasvezelnetwerk er komt.”

Proefperiode van 1 jaar

Om de bewoners en ondernemers die zich nog niet hebben aangemeld nog een kans te bieden, wordt de vraagbundeling twee weken verlengd tot en met woensdag 1 juni 2016. Het is belangrijk om te beseffen dat het abonnement al na één jaar op te zeggen is.

Hayley Osinga: ,,Maar we zijn er van overtuigd dat iedereen na een paar maanden al ontdekt hoeveel beter de internetverbinding is geworden, en hoeveel gemak dat oplevert. Wij durven die uitdaging wel aan”.

,,Als op 1 juni de drempel van 60% alsnog is gehaald, dan wordt het glasvezelnetwerk gerealiseerd en starten we eind deze zomer 
al met de graaf- en aanlegwerkzaamheden. Naar verwachting is eind 2017 iedereen die zich heeft aangemeld voorzien van een snelle glasvezelverbinding.”

De aanmeldingen van de afgelopen weken blijven natuurlijk geldig en tellen mee in het deelnamepercentage. Voor de bewoners en ondernemers uit het buitengebied van Noordoostpolder die zich nog niet hebben aangemeld is dit de laatste mogelijkheid om zich aan te melden tegen de huidige voorwaarden.

Zij moeten voor woensdag 1 juni een keuze maken uit één van de glasvezelabonnementen. Dit kan online, maar ook door middel van het aanmeldformulier.

Meer informatie op www.fiberflevo.nl

Voor vragen kan men contact opnemen met het team van FiberFlevo op telefoonnummer 085 – 0405100.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen