Start bouwrijpmaken voor uitbreiding AH Emmeloord

De Oostzijde wordt voor een deel bebouwd.
De Oostzijde wordt voor een deel bebouwd.
Foto: Maps.Google

De gemeente start eind maart 216 met het bouwrijpmaken van het Smedingplein/Lange Nering in Emmeloord. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de uitbreiding van supermarkt Albert Heijn aan de Lange Nering mogelijk te maken. 

Bouwrijpmaken is nodig omdat de Oostzijde voor een deel bebouwd wordt. De straat en alle ondergrondse infrastructuur tussen de winkelpanden van Poeliersbedrijf Kroeze en Gall&Gall wordt verwijderd. Hier is dan geen verkeer meer mogelijk.

De supermarkt wordt aan de zuid- en westkant uitgebreid. De beladingstraten Oostzijde en Lange Achterzijde worden hierdoor iets smaller. Het regenwaterriool en een stroomkabel moeten worden omgelegd. Deze krijgen rondom het parkeerterrein van de Albert Heijn een nieuwe plek. Ook andere nutsvoorzieningen worden aangepast.

Minder bereikbaar

De bereikbaarheid van de supermarkt en het winkelcentrum wordt tijdens de werkzaamheden enigszins beperkt. De Sportlaan/Smedingplein worden enkele weken in noord-zuidrichting afgesloten voor alle verkeer.

Ook het oostelijk deel van de Lange Nering is tijdelijk afgesloten, evenals de Oostzijde/Lange Achterzijde. Deze straten zijn dan doodlopend.

Planning

De werkzaamheden voor het bouwrijpmaken starten omstreeks 29 maart en duren ongeveer tot 27 mei. Aansluitend gaat een bouwkundig aannemer het winkelpand uitbreiden en verbouwen.

Het afbouwen en inrichten van de nieuwe supermarkt is gepland in oktober. Dan wordt ook de bestrating rondom de supermarkt aangepast aan de nieuwe situatie.

Tijdens de bouwwerkzaamheden blijft de supermarkt open voor klanten. Alleen in oktober, tijdens de afbouw, is deze een week gesloten. Aannemers- bedrijf Knipscheer Infrastructuur B.V. uit Almere voert de werkzaamheden uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen