Dorpen westrand Noordoostpolder krijgen tonnen compensatie windpark

Windpark bepaalt de skyline.
Windpark bepaalt de skyline.
Foto: mhpublicaties.nl

Bij het bekendmaken van de plannen voor de bouw van de in totaal 86 windmolens langs en op de dijk van Noordoostpolder, deed Koepel Windenergie Noordoostpolder al de belofte dat de dorpen in de westrand van Noordoostpolder gecompenseerd zouden worden. Ieder dorp krijgt een bijdrage van 10.000 euro per jaar gedurende twintig jaar. De eerste 10.000 euro wordt in juli 2016 uitgekeerd.

Die mededeling van Dorpsbelang Rutten tijdens de woensdagavond 16 maart gehouden jaarvergadering kwam voor velen als een verrassing. Een van de voorwaarden van de toekenning is dat de bijdrage wordt besteed aan structurele projecten. Dorpsbelang Rutten wil het geld reserveren voor de bouw van een multifunctionele accommodatie (MFA).

Nagele stopt compensatiegeld in zonnepanelen

Nagele gaat de bijdrage investeren in de verlaging van de ‘eigen’ energierekening, zo vermeldt de Groene Courant . Dt jaar worden zo mogelijk de daken van het museum, het dorpshuis en de sportgebouwen van zonnepanelen voorzien.

Uiteindelijk moeten op alle daken van Nagele zonnepanelen komen. De unieke platte daken in het dorp zijn daarvoor uitermate geschikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen