Thuis klusje klaren? Ga circulair klussen

Foto: NMFF

De lente is in aantocht en dat biedt een mooi moment om jouw huis klaar te maken voor het voorjaar. Denk je aan een opknapbeurt? Doe dan mee met de challenge: “Thuis klusje klaren? Ga circulair klussen! www.ikdoemeejijook.nl  #ikdoemeejijook

FLEVOLAND, 22-03-2022 – Welke circulaire klusoplossingen kies jij? Er bestaat circulaire verf, circulaire wandbekleding
en zelfs circulaire oplossingen voor daken. Kies bijvoorbeeld voor circulaire kozijnen, een gerecycled bitumen dak of herbruikbare dakpannen. Je reduceert hiermee op grondstoffen en CO2 uitstoot en draagt jouw steentje bij aan een gezonder en duurzamer leefklimaat.

Gratis brochure circulair (ver)bouwen

Heb je hulp nodig? Dat kan! We geven graag circulaire klustips. Iedere deelnemer aan de challenge krijgt de brochure gratis toegezonden. Dus meld je aan voor deze challenge op www.ikdoemeejijook.nl: Circulair verbouwen is hip. In veel gemeenten zijn voorbeelden te vinden. Lees hierover meer op onze socials! Wist je bijvoorbeeld dat het gebouw van het Upcyclecentrum in Almere een mooi voorbeeld hiervan is.

Impact challenge vorige week

In totaal namen bijna 30 Flevolanders enthousiast deel aan de challenge “Vergroen de woning: kies voor natuur in, om én op het huis!” Bijvoorbeeld via groene gevels of een groen dak. Hiermee wordt extra biodiversiteit gestimuleerd en gezorgd voor extra wateropvang bij regenbuien. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan kunnen we jaarlijks zo’n 491 miljoen liter water extra bergen bij extreme regenval.

Een jaar challenges voor een circulair Flevoland

In maart staan de challenges in het teken van ‘duurzaam verbouwen’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap
in de goede richting. Want zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen