Succesvolle tweede editie van Flevolandse dag voor (taal)vrijwilligers

Themadag taalvrijwilligers
Themadag taalvrijwilligers
Foto: FlevoMeer Bibliotheek

Stichting Lezen & Schrijven, Huis voor Taal, Humanitas, Bibliotheeknetwerk Flevoland, Festival van het Leren en Servicepunt Leren en Werken organiseerden op donderdag 26 september 2019 een bijeenkomst voor alle (taal)vrijwilligers uit Flevoland.

De bijeenkomst vond plaats in De Kubus in Lelystad. Het thema  was ‘een leven lang ontwikkelen. Vrijwilligers werden geïnspireerd en aan hen werd de gelegenheid geboden om hun  kennis over basisvaardigheden en hun competenties als vrijwilliger te vergroten. Maar natuurlijk was deze bijeenkomst er ook om elkaar  te ontmoeten, ervaringen  uit te wisselen en van elkaar te leren.

De aanwezigen hadden de gelegenheid om een lezing bij te wonen over de resultaten van het onderzoek over een optimaal samenspel van vrijwilligers en beroepskrachten in het terugdringen van laaggeletterdheid. Daarna ging iedereen uiteen om twee workshops naar keuze bij te wonen. De workshops gingen onder andere over culturele diversiteit, activerende werkvormen, moderne media en het stellen van grenzen. Taalvrijwilliger Thordis kijkt terug op een fijne middag: ‘de wereld is groot, je kunt altijd bijleren!’. Bibliotheekmedewerker Gail is het daarmee eens: ‘het waren goede tips! Ik ga geïnspireerd naar huis.’ De dag werd spetterend afgesloten met een optreden van de AZC-band, geformeerd uit bewoners van het asielzoekerscentrum Dronten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen