WerkCorporatie zoekt Buitengewone Taalbedrijven

Foto: WerkCorporatie

Lang niet iedereen spreekt de Nederlandse taal goed. Laat staan de taal op de werkvloer.

Om nieuwkomers de kans te bieden snel aan het werk te gaan, is de WerkCorporatie op zoek naar bedrijven die kandidaten tijdelijk willen opnemen in hun organisatie.

Veel Nederlands

Om kandidaten zo snel mogelijk te begeleiden naar een baan, is het belangrijk dat zij de Nederlandse taal goed spreken. Elisabeth de Gelder van de WerkCorporatie: “We merken dat dat lang niet altijd het geval is. De WerkCorporatie is daarom op zoek naar bedrijven die kandidaten tijdelijk willen begeleiden. Zo kunnen kandidaten ervaren wat werken in Nederland betekent.”

Gemeente en WerkCorporatie

De kandidaten komen van de WerkCorporatie en van de gemeente Noordoostpolder. Sommige kandidaten zijn ingeburgerd en hebben Nederlandse les gevolgd. Anderen staan nog aan de start van het inburgeringstraject en spreken amper Nederlands. Afhankelijk van wat het bedrijf kan bieden, wordt een geschikte kandidaat gezocht. Dit levert het u op De Gelder: “Bedrijven die al eerder kandidaten begeleidden, zijn trots op de sprongen die de kandidaten maken. Ze ervaren het als waardevol om anderen wegwijs te maken. Zeker als kandidaten wat langer kunnen blijven en mee kunnen helpen in het bedrijf.” Meer weten of aanmelden kan via [email protected].

Dit doet de WerkCorporatie

De WerkCorporatie begeleidt kandidaten met een bijstandsuitkering en/of arbeidsbeperking naar werk. Vaak lukt dat, dankzij de inzet van meer dan 260 Buitengewone Werkgevers. Omdat veel statushouders afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering, zet de WerkCorporatie zich ook in voor deze groep nieuwe inwoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen