Noordoostpolder heeft jongste burgerraadslid van Nederland

Hilde Versprille uit Kraggenburg is 8 juli geïnstalleerd als burgerraadslid voor CU/SGP. Berthoo Lammers neemt om gezondheidsredenen (tijdelijk) afscheid.

Berthoo Lammers verlaat tijdelijk de gemeenteraad. Volgens de fractievoorzitter van ONS is dat nodig vanwege zijn ‘fysieke gesteldheid’, waarvoor hij de komende periode al zijn energie nodig heeft. “De tijd zal leren of ik mijn passie voor politiek in de toekomst weer kan uitdragen”, aldus Lammers. Hij wordt vervangen door Martin Mulder.

Onderscheiding Berthoo Lammers

Vlak voor de gemeenteraad werd Lammers onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In een korte toespraak wees Lammers op de veranderingen binnen de gemeenteraad. De tijd waarin coalitie tegenover oppositie stond, zijn volgens hem voorbij. Hij riep de politiek op tot een visie over hoe de polder er over tien jaar moet uitzien.

Jongste burgerraadslid van Nederland

Ook een nieuw gezicht in de gemeentepolitiek is Hilde Versprille van de ChristenUnie-SGP. Zij is 22 april 18 jaar oud geworden en daarmee het jongste burgerraadslid van Nederland.

Versprille volgt een opleiding tot Onderwijsassistent in Kampen. “Onderwijs spreekt me aan. In de raadscommissie Samenleving wil ik aan de slag met de onderwijstaken van onze gemeente. Ook sta ik onze raadsleden bij op grote onderwerpen als de toekomst van onze jeugdzorg”, aldus haar citaat op www.raadsleden.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen