Vlindertuin De Zuidert wint provinciale Kern met Pit-trofee

Veel inzet vrijwilligers bij aanleg vlindertuin.
Veel inzet vrijwilligers bij aanleg vlindertuin.
Foto: kernmetpit.nl

De Flevolandse Kern met Pit-trofee 2018 is toegekend aan de vlindertuin in de Zuidert in Emmeloord. Met het geldbedrag kan de attractie verder worden uitgebouwd.

Het plan voor de vlindertuin naast het volkstuinencomplex in de Zuidetr heeft volgens de jury alles in zich: het wordt van onderop geïnitieerd, natuureducatie, inzet van veel vrijwilligers en er worden scholen bij betrokken.

Gusta Drenth van het wijkplatform schrijft in een reactie op kernmetpit.nl :

Blij verrast waren we, toen we afgelopen zaterdag door de vakjury werden verkozen tot Flevolandse Kern met Pit 2018. Echt geweldig. Met deze extra prijs kunnen we nog meer mooie dingen realiseren. Niet alleen voor de tuin, maar ook de directe omgeving, zodat deze nog aantrekkelijker wordt voor zowel mensen als vlinders, bijen en andere insecten. Inmiddels is bekend dat de plaatselijke afdeling van Groei en Bloei, de tuin op zal nemen in de open tuinenroute door de polder (Pinksterweekeind). Piet Boersma (die de tuin heeft ontworpen) zal deze dagen ook rondleidingen verzorgen (8, 9 en 10 juni). Ook hebben we van een buurtbewoner een heel mooi kunstwerk aangeboden gekregen om in de tuin te plaatsen. Het is van natuursteen (en dus hufterproof) en past wat uitstraling betreft prachtig bij de tuin. Het kan in één van de borders met lage begroeiing geplant worden op een sokkel van stoepstenen (gedraaid). Dit past dan weer prachtig bij de stapelmuurtjes.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen