Nikki de Boer en Noa Vink beste voorlezers 2018

Voorleeskampioenen 2018 Nikki de Boer (l) en Noa Vink.
Voorleeskampioenen 2018 Nikki de Boer (l) en Noa Vink.
Foto: FlevoMeer Bibliotheek

Nikki de Boer en Noa Vink uit Emmeloord hebben dinsdag 13 maart 2018 de voorleeswedstrijd gewonnen in Emmeloord. Ze gaan door naar de provinciale voorleeswedstrijd.

Deze wedstrijd vond plaats in het Cultuurbedrijf. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort de gemeente Noordoostpolder vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt en van deze dames wel De Nationale Voorleeskampioen 2018!

De 6 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

Terwijl het publiek vermaakt werd met een optreden, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannende en zenuwslopende 15 minuten wachten, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Ilona Odding gesproken: Nikki de Boer van basisschool De Zevensprong uit Emmeloord en Noa Vink van basisschool De Lichtboei uit Emmeloord.

Door naar finale Flevoland

De plaatselijke voorleeskampioen Nikki de Boer las een fragment voor uit het boek Omgeruild van Fioan Rempt. Ze zat zeer ontspannen in de voorleesstoel en las zo voor dat de jury helemaal mee werd genomen in het verhaal.

De andere winnaar Noa Vink las een fragment voor uit het boek Blauwe Plekken van Anke de Vries. Hier vond de jury het erg knap dat zij het publiek helemaal stil kreeg met haar voorlezen.

De jury vond dat deze twee winnaars nu als voorleeskampioenen mee mogen doen aan de provinciale finale die op 10 april gehouden zal worden in de Kubus in Lelystad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen