Vernielingen in Voedselbos Emmeloord

Arend Netjes
Arend Netjes
Foto: mhpublicaties.nl

Vrijwilligers van Voedselbos Emmeloord worden regelmatig geconfronteerd met rommel en vernielingen. Ze vragen hier aandacht voor.

EMMELOORD, 31-12-2021 – “Eén vrijwilliger plukt elke woensdag minimaal een vuilniszak vol rotzooi uit het bos”, vertelt Arend Netjes, één van de projectleiders. De afgelegen plek wordt helaas als hangplek gebruikt waarbij rommel wordt achtergelaten en veel wordt vernield.

Vandalisme

Netjes, tevens imker, wordt minimaal eens per jaar geconfronteerd met vernielingen in zijn bijenstal, waarbij bijenkasten in brand zijn gestoken. In het voedselbos zijn onder meer vuilnisbakken opgeblazen, mobiele toiletten omgegooid en inbraakpogingen gedaan in de containers voor materiaalopslag.

“Eind november zijn de hekken van de schapenwei gesloopt. De schapen liepen tot aan de Colijnlaan en bij Van der Valk. We hebben ze gelukkig allemaal kunnen vangen, maar het had ook anders af kunnen lopen.”

Sociale controle

Van alle vernielingen zijn aangifte gedaan, “maar er valt weinig tegen te beginnen zonder een ‘heterdaad’. Wij gaan dan ook camera’s ophangen en we willen een hek bij de ingang, zodat ze niet meer met auto’s het terrein op kunnen. Daarnaast willen we het welwillende publiek vragen om wat sociale controle uit te oefenen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen