Nog twee hondenpoten gevonden in politieonderzoek

Foto: Twitter; @WA_Emmeloord

In het politieonderzoek in Emmeloord naar de afgehakte hondenpootjes, heeft een speurhond van het ASAR zoekhonden team vrijdag 7 mei nog twee hondenpoten gevonden.

Dat maakt de politie vandaag 11 mei bekend. Het onderzoek is nog gaande. De politie is na de eerste vondst op maandag 3 mei een onderzoek gestart om erachter te komen wie de poten heeft neergelegd.

Volgens een inschatting van de dierenarts gaat het om een zogenaamd bastaard met een zwart en rood/bruine vacht. Het woog tussen de 10 en 15 kilo. Er is buurtonderzoek gedaan en enkele tips zijn telefonisch binnengekomen. Tot nu toe zit de gouden tip er nog niet tussen.

Vlakbij de plek waar de twee poten gevonden zijn, zijn vrijdag weer twee gevonden. Zeer waarschijnlijk gaat het om de poten van een en dezelfde hond.

Het Landelijk Team Onderwater Zoekingen, LTOZ is zondag het water op geweest en heeft met een zogenaamd dregapparaat gezocht naar overige delen van de hond. Vandaag gaan zij nogmaals het water op met een speurhond. Alle poten liggen bij de forensische dierenpatholoog voor onderzoek.

De politie doet de oproep: “Heeft u iets opvallends gezien voor maandag 3 mei 10.00 uur op het grasveldje vlakbij de Schoenerstraat, daar waar de Urkervaart de Lemstervaart kruist? Kent u iemand die een hondje mist die voldoet aan de beschrijving? De politie is nog op zoek naar de overige resten van de hond, mocht je die aantreffen, bel dan de politie”. De politie doet er alles aan om de zaak op te lossen.

U kunt bellen met de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden