Politie onderzoekt lugubere vondst hondenpoten

Locatie vondst hondenpoten.
Foto: Twitter: @WA_Emmeloord

Op een grasveldje vlakbij de Schoenerstraat in Emmeloord heeft een voorbijganger maandag 3 mei omstreeks 10 uur twee hondenpoten aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak, omdat er mogelijk sprake is van dierenmishandeling.

De politie heeft de lichaamsdelen voor onderzoek naar een dierenarts gebracht. Deze heeft bevestigd dat het gaat om hondenpoten en dat ze zeer vermoedelijk zijn verwijderd op het moment dat het dier nog leefde.

De politie is een onderzoek gestart om erachter te komen wie hiervoor verantwoordelijk is en zoekt getuigen. De poten zijn gevonden op een grasveldje vlakbij de Schoenerstraat, daar waar de Urkervaart de Lemstervaart kruist. Het hondje is een zogenaamde bastaard, woog tussen de 10 en 15 kilo en heeft een zwart en rood/bruine vacht.

De politie wil graag weten of er iemand is die een hond mist of de hond herkent aan de beschrijving. De politie wil ook graag in contact komen met mensen die iets opvallends gezien hebben op deze locatie voor of rond 10 uur maandag 3 mei.

Politie wijkteam Noordoostpolder is te bereiken via 0900-8844. Voor anonieme meldingen: Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden