Week van de Veiligheid

Foto: Pixnio.com

Deze week is het de ‘Week van de Veiligheid’, ook in Noordoostpolder. De Week van de Veiligheid is een initiatief van en door ondernemers.

EMMELOORD, 08-10-2021 – Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden voor ondernemers om criminaliteit te voorkomen en (medewerkers) meer alert en weerbaar te maken. Ook kan er wordt teruggekeken op een aantal succesvolle acties.

Recent vond in één van de dorpen in de gemeente een integrale schouw plaats. De schouw leverde waardevolle inzichten op over leefbaarheid en veiligheid, ondermijning en andere vormen van criminaliteit. Dit initiatief onder de vlag van de ondernemersvereniging BVN in samenwerking met diverse (overheid)partners, krijgt mogelijk een vervolg in de andere dorpen.

Buitengebied

Ook was er de Week van het Buitengebied. Een gezamenlijk initiatief van de Flevolandse gemeenten, waaronder ook Noordoostpolder. De Flevolandse gemeenten investeren samen met andere overheidspartners al geruime tijd in de aanpak van ondermijning.

Lege loodsen trekken criminelen aan. In ruil voor veel geld raken verhuurders betrokken bij het criminele circuit, met intimidatie en geweld tot gevolg. Boa’s en poltiemensen gingen tijdens deze actie in gesprek met bewoners en agrariërs van het buitengebied.

Burgemeester Roger de Groot: ‘Ondermijning moeten we gezamenlijk aanpakken. Inwoners en ondernemers zijn hierin de belangrijkste partijen. Zij zijn immers de ogen en oren van onze gemeente en horen en zien veel van wat er gebeurt.’ Vermoedt men illegale activiteiten, zoals een drugslab in de buurt, meldt dit dan bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem.

What the Hack!

In samenwerking met gemeente Noordoostpolder organiseert BV Noordoostpolder op donderdag 14 oktober het symposium What the Hack! In een afwisselend en interactief programma krijgen de deelnemers een inkijkje in de wereld van digitale veiligheid. Achtergronden en trends en de werkwijze van digitale criminelen worden uitvoerig belicht.

De inloop is om 19.00 uur in De Kas, Netl, gevestigd aan de Leemringweg 19 in Kraggenburg. Kijk voor verdere informatie op de website van BVN.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen