Gezellig en luxe thuis eten met Kofu Sushi Emmeloord

Kofu Sushi Emmeloord
Foto: Kofu Sushi

“Wie zegt geen sushi-fan te zijn, heeft nooit echte sushi gegeten!” Nabil El Ghamarti kan het weten. Zijn Kofu Sushi valt in de smaak.

Nabil El Ghamarti startte vorig jaar augustus zijn sushi-takeaway en -bezorgbedrijf Kofu Sushi in Emmeloord aan de Wittesteijn 3. Midden in coronatijd, “maar daar hebben wij geen last van gehad’, zegt de ondernemer, “Integendeel! We zien iedere maand een stijgende lijn”.

Vers bereid

Hij hoort het vaker, “Mensen die zeggen niet van sushi te houden. Maar als ze die van ons geproefd hebben, proeven ze het verschil.” Goede sushi is volgens El Ghamarti versbereid en van de beste ingrediënten.

Hij runt samen met zijn vader Karim meerdere visverwerkingsbedrijven in Marokko en Nederland. De vis voor de sushi wordt dagelijks vers aangeleverd van het eigen visverwerkingsbedrijf op Urk en de beste stukken kip komen van het eigen pluimveeverwerkingsbedijf in Deurne. “We produceren dus alles zelf en ook van wat we aankopen, zoals de rijst, zien we toe op de kwaliteit.”

Ambachtelijk

Goede sushi onderscheidt zich bovendien door de bereiding. “We bereiden de gerechten niet van tevoren, zodat we een voorraadje zouden hebben. Maar pas na bestelling en vlak voor aflevering maken we de sushi klaar. We kopen dus ook geen kant-en-klare producten of halffabrikaten in. Alles wordt ambachtelijk en vers bereid en dat proef je!”

El Ghamarti ruimt nog een misverstand uit de weg. “Sushi bestaat niet alleen uit koude gerechten. We hebben bijvoorbeeld ook kipnuggets, gebakken garnaal en gegrilde paling en die worden warm bereid afgeleverd.”

Klantenbinding

De liefhebbers weten de zaak te vinden, ook online. “Vaak zien we dat nieuwe klanten hun bestellingen zelf komen afhalen. Ze willen eerst zien wie we zijn, hoe onze zaak er uitziet en hoe het hier toegaat. En dat geeft vertrouwen, want daarna bestellen ze vanuit huis.” De sushi laat zich makkelijk bestellen via de webwinkel www.kofusushi.nl en de eigen app.

Kofu Sushi is actief op sociale media. “We plaatsen veel filmpjes, promoties en kortings- en winacties. En we reageren actief op alle opmerkingen van klanten, ook de negatieve. Als er klachten zijn, proberen we ze meteen op te lossen. Die interactie werkt goed, het zorgt voor klantenbinding.”

En waar El Ghamarti ook niet aan voorbijgaat, is delen. “Zorgen voor de minderbedeelden, hoort bij onze cultuur. Wij vragen onze klanten op sociale media iemand te nomineren die het financieel moeilijk heeft. Mensen sturen ons een privébericht en wij nemen contact op. Zo hebben wij al meerdere keren een grote gezinsbox sushi weg kunnen geven. Dat gebeurt uiteraard anoniem. Alleen als mensen het willen, maken we daar een berichtje van.”

Thuisbezorgd

Wel of geen avondklok, Kofu Sushi is ‘on the move’ van dinsdag tot en met zondag van de namiddag tot 10 uur ’s avonds. Bestellingen worden afhankelijk van de grootte tegen een kleine meerprijs thuisbezorgd in heel Noordoostpolder en op Urk en andere plaatsen eromheen. Voor meer informatie: www.kofusushi.nl

tekst: Margé Hof Publicaties

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden