Slagingskans groot bij Woonboxx28 Lemmer

Bij Woonboxx28 in Lemmer komen eind januari twee nieuwe collecties binnen. Dat betekent SALE! voor de lopende collectie. Tot en met 4 januari!

Woonboxx28 is gevestigd op het bedrijventerrein aan het Lemsterpad in Lemmer. Een uitnodigende entree in de voorgevel van een bedrijfshal wijst de weg naar een verrassend, gezellige woonwinkel. “Wij willen mensen het gevoel geven dat ze een huiskamer binnenstappen”, zegt ondernemer Andries Bootsma. Geen hoge tussenwanden, maar één open ruimte van zo’n 500 m2 waarin de verschillende collecties overzichtelijk zijn uitgestald.

Trend in wonen

Het karakter van de voormalige montagehal versterkt niet alleen de sfeer, maar past ook uitstekend bij de doorlopende trend van robuust metaal en hout. Die trend is nog niet op z’n retour, verzekert Bootsma. “Het aanzicht wordt juist steeds robuuster. Metaal is niet weg te denken en het hout is nog ouder. Gerecycled pine wordt nu de trend, uitgevoerd in donker hout en in naturel met visgraatmotief.”

Woonboxx28 heeft voor ieder wat wils, voor jong tot oud, van een goedkope tot gemiddelde prijsklasse en van modern tot ‘evergreen’. “Vanouds staat de winkel bekend om witte meubelen en daar hebben we nog altijd een selectie van te koop. Daarvoor werken we samen met een leverancier uit Indonesië.”

Van outlet naar woonwinkel

Met de eigen groothandel Index Furniture kan Bootsma meubels tegen scherpe prijzen en uit voorraad blijven aanbieden. “Alleen hebben we onze opzet veranderd van outlet naar woonwinkel. Voorheen leverden we partijen die eruit gingen, maar nu zetten we in op trend en bieden we ook producten aan van andere leveranciers.”

Zo zijn er dus naast de standaard twee modellen banken in twee kleuren, ook modellen die in principe geheel naar eigen wens samengesteld kunnen worden. “De mogelijkheden qua materiaalkeuze en samenstelling zijn daarin legio. Maar dat is uiteraard een wat duurder segment en je hebt te maken met een wat langere wachttijd.”

Eén jaar Woonboxx28

Bootsma nam in januari 2019 de meubelzaak over van zijn werkgever Ben Eggengoor. “Ik werkte hier toen al 19 jaar, kende alle facetten van het bedrijf en houd van het werk. Dat was voor mij genoeg reden om de stap te wagen.” Hij wordt daarin bijgestaan door zijn vrouw en twee kinderen die parttime meewerken en hij heeft twee mensen in vaste dienst.

Klanten weten de woonwinkel te vinden en Bootsma merkt dat de doelgroep zich verbreedt. “We zijn ook actief op sociale media en daar wordt positief op gereageerd.” Het bedrijf heeft tevens een tak internetverkoop, “en die combinatie met de fysieke winkel werkt prima. Je merkt met grote aankopen zoals een bank, dat mensen liever eerst willen uitproberen hoe die zit. Maar na zo’n eerste aankoop, bestellen mensen ook wel via de webwinkel.”

Woonboxx28 heeft een eigen bezorgservice in een brede kring rondom Lemmer en werkt voor bezorging in heel Nederland samen met een transportbedrijf uit Sneek.

Woonwinkel Woonboxx28 | Lemsterpad 28a, 8531 AA Lemmer | Tel.: 0514 745006 | www.woonboxx28.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden