Hennko Meubelen Urk in nieuw onderkomen

Hennko Meubelen is in december 2017 verhuisd naar de Malzwin op Urk. Naar een nieuw en duurzaam geoutilleerd pand, klaar voor de komende decennia.

In een hoek van de showroom waar de koffiemachine staat en de houtkachel brandt, schuiven regelmatig familie, vrienden en klanten aan voor een ‘bakje’ koffie. Niet zelden is er ook ‘wat lekkers’ bij, gebracht door een tevreden klant. Want Hennko Meubelen van Hendrik en Wolttje Korff is een begrip op Urk.

Dertig jaar Hennko Meubelen

Korff begon zo’n dertig jaar geleden vanuit huis met de verkoop van meubelen. „Familieleden waren m’n eerste klanten. Opslag en een showroom was nog niet nodig, want ik ging met klanten naar beurzen.” De meubelen werden op bestelling gekocht en meteen op locatie afgeleverd en in elkaar gezet.

„Toen de groei erin zat, kreeg ik een aanbod van een aannemer om de ruimte boven Formido hier op Urk te huren. Dat was een oppervlakte van 1.800 vierkante meter. Teveel voor mij alleen, maar die ruimte hebben we kunnen delen met twee andere ondernemers. Een die handelde in vloerbedekking en de andere in wit- en bruingoed. Dat was wel een goede combinatie.”

Aquarium in huis met Aqua Thoko

Vijftien jaar geleden liet Korff een nieuw pand bouwen aan het Spijk. Omdat de buren dat nu graag wilden kopen voor bedrijfsuitbreiding, besloot het echtpaar Korff nog eens nieuw te bouwen aan de Malzwin. Dit in goed overleg met de kinderen, „want zij moeten er straks ook brood in zien”.

Dat heeft inmiddels geresulteerd in een onderkomen voor de liefhebberij van zoon Thomas. Hij is in een apart deel van het pand zijn ‘toko’ voor aquariumvissen begonnen, genaamd Aqua Thoko. In de wand van de meubelshowroom is een groot aquarium als een levend schilderij weggewerkt. Korff verwacht dat de beide speciaalzaken elkaar zullen versterken.

Pelletkachels voor warmte en sfeer

Het nieuwe pand heeft inclusief bovenverdieping een oppervlakte van 950 m2. Hennko richt zich op complete woninginrichting met uitzondering van vloerbedekking en gordijnen. In de inrichting van de showroom staan sfeer en gezelligheid voorop. De indeling in zitjes biedt een goede impressie hoe verschillende stijlen zich laten combineren.

Sfeermakers zijn tevens de pelletkachels die Korff nieuw in het assortiment heeft opgenomen. „Houtkachels zijn altijd een hobby van me geweest. Niet alleen dit pand wordt volledig met een houtkachel verwarmd, maar ik ga ze ook verkopen.”

Hennko meubelen | Malzwin 20, 8321 MX Urk | 0527 684657 | www.henkkomeubelen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen