‘Mooie Lijn’-praktijk nu ook in Emmeloord

Erika de Vries
Erika de Vries
Foto: mhpublicaties.nl

Erika de Vries uit Lemmer is met ingang van dit jaar een tweede praktijk voor afslanken en figuurcorrectie gestart in Emmeloord. Ze werkt volgens het PowerSlim-concept.

De Vries heeft sinds 2012 in Heerenveen praktijken voor gewichtsvermindering, figuurcorrectie, anti-aging en op natuurlijke wijze tanden bleken. Met PowerSlim Emmeloord introduceert ze het afslankconcept nu ook in Noordoostpolder. De praktijk is gevestigd in het Dokter Jansencentrum en is twee dagen per week geopend. Slim-afvallen is gericht op ‘nu afvallen en nooit meer aankomen’.

Coaching

De Vries is een van de 350 PowerSlim-coaches in Nederland. Coaching tot enkele maanden na het afronden van een dieet is belangrijk, zegt De Vries, „om de kans te verkleinen dat mensen in hun oude eetpatroon vervallen”. Want het jojo-effect heeft alles te maken met levensstijl: „Snel afvallen en vervolgens weer net als voorheen gaan eten zonder meer te bewegen, daarvan kom je snel weer aan”.

Het PowerSlim-concept pakt afvallen slimmer aan. „Het is geen ‘crash-dieet met alleen maar shakes voor 500/600 calorieën per dag. PowerSlim is gericht op vijf à zes eetmomenten per dag waarbij je de producten van PowerSlim combineert met veel groenten en vlees en vis. Met dit dieet van honderd procent natuurlijke ingrediënten, krijg je gemiddeld zo’n 1.000 tot 1.200 kilocalorieën per dag binnen. Zonder hongergevoel raak je per maand vijf kilo aan gewicht kwijt.”

Diëten en tóch gevarieerd eten

Wat mensen er vaak van weerhoudt een dieet te volgen, is het idee dat ze dan vrijwel niets meer mogen eten. „Er is veel variatie waar je uit kunt kiezen. ’s Morgens begin je met muesli, een pannenkoek of een cracker. Om 10 uur neem je een koekje. Tussen de middag kun je variëren met groenten met brood, soep of crackers en om 4 uur neem je shake of chocolademelk.”

Het PowerSlim-pakket bevat aan te variëren ‘tussendoortjes’ ook nog chips, noten, wafels en chocoladerepen. De Vries laat een reep met wafelkoek proeven. Deze proeft als een KitKat, maar bevat slechts vijf procent suiker. „En ’s avonds kun je gewoon warm eten met de rest van het gezin. Een maaltijd met vlees of vis, groenten en rijst of mihoen. Alleen de aardappels en koolhydraten gaan er even uit, maar daarvoor hebben we vervangers zoals pasta, wraps en aardappelpuree van PowerSlim.”

PowerSlim

De keuze voor PowerSlim begint met een intakegesprek met de coach van drie kwartier tot een uur. De intake- en vervolggesprekken zijn kosteloos, cliënten betalen alleen de PowerSlim-producten. Een pakket voor een week kost 70 tot 90 euro. „Zo’n concreet bedrag schrikt wel eens af, maar dan rekenen we samen uit wat je normaal besteed. Het verschil blijkt dan maar enkele tientjes per maand te zijn.”

Na het intakegesprek volgen de wekelijkse meetmomenten van ongeveer twintig minuten. „Na een week zien ze al resultaat en dat geeft motivatie om door te gaan. Maar is het een keer niet gelukt, dan is het ook fijn om daar open over te kunnen praten, zodat je verder kunt. Mensen moet het zelf doen, maar door coaching help je ze hun doel te bereiken.”

Als het streefgewicht bijna is bereikt – als 80% van de gewenste te verliezen kilo’s zijn verdwenen – worden de wekelijkse ‘consulten’ afgebouwd naar eens per maand. „PowerSlim-producten kunnen dan worden vervangen door producten uit een winkel. Ik adviseer ze waar ze het beste voor kunnen kiezen, zodat ze de balans kunnen vasthouden.”

Naast coaching biedt PowerSlim een ‘kookboek’, een cursusboek met tips over verantwoorde voeding. „Versproducten met minder koolhydraten en meer gericht op eiwitten. Maar geen kant-en-klaarpakjes meer, want daar zit zoveel suiker in!”

Bevordering gezonde levensstijl

Het streefgewicht behouden is een kwestie van levensstijl. De voedingscoach blijft de cliënt daarom na het behalen van het gewenste gewicht nog een jaar lang begeleiden. „Hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je moet doen om op gewicht te blijven. Hetzelfde eetpatroon behouden, helpt daar niet bij, zeker niet als je een zittend beroep hebt.”

„PowerSlim-producten helpen om overtollige kilo’s kwijt te raken. Het is mooi om te zien dat mensen daardoor hun doel behalen, zich weer fitter voelen en er goed uitzien. Maar het is nog mooier als ze daarna uit zichzelf meer bewegen en bewust inkopen en koken.”

Afslankpraktijk Mooie Lijn | Urkerweg 1, 8303 BX Emmeloord | 06 18842314 | www.slim-afvallen.nl

tekst: Margé Hof

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen