Autobedrijf Minnaard sluit aan bij Autofirst

Autobedrijf Minnaard in Kuinre is sinds kort Autofirst Minnaard. „Want uw auto komt op de eerste plaats”, is het motto van het garagebedrijf en de keten.

Het autobedrijf is al meer dan dertig jaar gevestigd aan de Schans 27 in Kuinre. „Ik ben hier begonnen als bedrijfsleider van de plaatselijke vestiging van Autobedrijf De Rijke uit Lemmer”, vertelt Arie Minnaard.

„Aanvankelijk hadden we hier alleen een werkplaats in een romneyloods en een tankstation. In 1990 is er een nieuw pand gebouwd en na 1999, toen ik de zaak had overgenomen, heb ik de werkplaats uitgebreid en de showroom aangebouwd.”

Autofirst

Minnaard verhandelt en onderhoudt auto’s van alle merken. Met het concept Autofirst kan Minnaard bovendien dezelfde service verlenen als een dealer. „Als mensen hun auto hier in onderhoud geven, krijgen ze een mobiliteitspas waarmee ze 24/7 hulp bij pech onderweg krijgen.” Het voordeel van aansluiting bij de keten is voor het garagebedrijf onder meer gelegen in het krijgen van bijscholingscursussen.

De garagehouder heeft twee monteurs in dienst en Minnaard en één van zijn monteurs zijn apk-keurmeesters. „We hebben de modernste uitleesapparatuur voor alle merken. We doen alles zelf, ook airco-onderhoud en uitlijnen. Er wordt vaak gedacht dat je een nieuwe auto altijd in onderhoud moet geven bij de dealer, maar dat hoeft niet.”

„Wij volgen de onderhoudsregels en vullen de onderhoudsboekjes nauwgezet in, zodat je ook hier terecht kunt voor onderhoud van ieder merk auto. Wel zo makkelijk als je je auto honderd kilometer verderop gekocht hebt, maar hier woont.” De BOVAG-garage is tevens servicecentrum voor leaseauto’s.

Dealer Aixam brommobielen

Minnaard is in de wijde omtrek de enige dealer van Aixam en Minauto brommobielen. Klanten komen van heinde en ver en niet in het laatst vanwege de expertise die het bedrijf gedurende bijna twintig jaar dealerschap heeft opgebouwd. „We kunnen klanten bovendien snel helpen, omdat we onderdelen op voorraad hebben.”

Minnaard beschikt over een eigen oprijauto om auto’s en brommobielen die met pech staan op te halen voor reparatie.

Autofirst Minnaard is zes dagen per week geopend en het Tank S tankstation is altijd dag en nacht bereikbaar. Als extra service heeft het garagebedrijf een kentekenloket waar ook derden hun kenteken kunnen laten overzetten.

Voor meer informatie: autofirst-minnaard.nl

Tekst: Margé Hof

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen