Kies voor veilige en snelle fietspaden

Foto: NMFF

Hobbelige fietspaden met scheuren, losliggende tegels en verzakkingen. Niet erg comfortabel en ook gevaarlijk. Het aantal ongevallen als gevolg van achterstallig onderhoud stijgt de laatste jaren. De lokale Fietsersbond behartigt de belangen van fietsers op plekken waar dat nodig is. Veilig naar je werk, school of andere bestemming?

FLEVOLAND, 03-05-2022 – Support de Fietsersbond! Doe mee met de challenge: “Kies voor veilig én snelle fietspaden!’’ Meld je aan: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook.

Met de fiets kom je overal

Fietsen is overal goed voor: voor de bereikbaarheid van steden en dorpen, voor het milieu, voor je plezier en voor een gezond leven. Wist je dat er ook snelfietsroutes zijn, ook wel genoemd fietssnelwegen? Dat zijn snelle fietsroutes tussen woonwijken en werkplekken die een alternatief zijn voor de auto. Ben jij ook voor optimale veilige en goed onderhouden fietspaden en voldoende fietsenstallingen? Doe mee met de challenge en support jouw lokale Fietsersbond. Als bedankje ontvang je een gratis en unieke MooiFlevoland-sleutelhanger.

Challenge vorige week: samen impact maken

Bijna 30 Flevolanders gingen vorige week voedselverspilling te lijf en deelden hun favoriete kliekjesrecept. Zo bespaarden zij deze week 87 kilogram CO2 uitstoot en 17,4 kilogram grondstoffen. Als alle Flevolanders dat een jaar lang doen besparen ze samen 68 miljoen kilogram CO2 uitstoot en 10 miljoen kilogram grondstofverbruik per jaar.
1 jaar challenges voor 1 circulair Flevoland In mei staan alle challenges in het teken van ‘kies schoon vervoer’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen