PEC Zwolle Vrouwen bindt ook Tess van Bentem uit Marknesse

Tess van Bentem en technisch manager van PEC Zwolle Vrouwen, Sebastiaan Borgardijn.
Foto: PEC Zwolle Media

In navolging van de jonge talenten Danique Noordman (17) en Jill Diekman (17) heeft nu ook Tess van Bentem (18) haar eerste profcontract getekend. De middenveldster heeft haar handtekening gezet onder een contract voor de duur van twee seizoenen.

Van Bentem, afkomstig uit Marknesse, maakte in 2019 de overstap van haar club Flevo Boys naar PEC Zwolle. Na een jaartje bij de beloftenploeg maakte de speelster, die al voor verscheidene jeugdteams van Oranje speelde, dit seizoen deel uit van de hoofdselectie van trainer/coach Joran Pot. Op 6 september van het huidige seizoen debuteerde Van Bentem in de openingswedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen, waarna ze meerdere invalbeurten en basisplaatsen afdwong.

Tess van Bentem: ,,Sinds ik bij PEC Zwolle Vrouwen speel is het best snel gegaan. Dit seizoen mocht ik voor het eerst speelminuten maken in de eerste selectie en dat was toch wel een bijzondere ervaring. Inmiddels zijn we al over de helft van het seizoen en heb ik veel geleerd. De komende jaren wil ik me hier blijven ontwikkelen, want ik zit hier goed op mijn plek.”

Technisch manager Sebastiaan Borgardijn: ,,Dat ook Tess nu haar eerste contract heeft getekend stemt mij tevreden. PEC Zwolle Vrouwen streeft er naar met regionaal talent te spelen. Net als Danique en Jill en veel meer speelsters, komt ook Tess uit ons verzorgingsgebied. Tess is een jonge speelster met mooie ambities. Voor haar is PEC Zwolle Vrouwen een ideale springplank naar een volgende club, zoals Flevo Boys dat destijds ook was voor haar toen ze naar Zwolle kwam. Maar laten we eerst de komende jaren veel plezier aan elkaar beleven. Ik wens Tess dan ook veel succes.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden