MTB’ers massaal onderuit op gladde brug

Brug van Saamhorigheid
Foto: parelprojecten.nl

MTB’ers in het Voorsterbos, die de route afsnijden door over de ‘Brug van Saamhorigheid’ bij Kraggenburg te fietsen, nemen een groot risico om ten val te komen. Tijdens natte weersomstandigheden wordt het houten vlonder van de brug spekglad. De banden van de fiets willen dan zo maar wegglijden. Sturen en overeind blijven, blijkt veelal niet meer mogelijk.

De officiƫle mountainbikeroute gaat niet over het water, maar om het water heen via een tegelpad. Ondanks dat dit hooguit 50 meter om is, nemen veel fietsers toch de route over de brug.

Ook dinsdagavond ging het weer mis. Twee MTB’ers namen de brug in volle vaart, waarbij de voorste rijder door de gladheid de macht over zijn fiets verloor. De tweede rijder kon gelukkig op tijd remmen. Twee passerende wandelaars boden hun hulp aan, maar dat was in dit geval niet nodig.

De onderhoudscommissie van de MTB-route in het Voorsterbos ziet wekelijks rijders onderuit gaan op de brug en wil om meer ongelukken te voorkomen, de rijders graag oproepen de officiƫle route te volgen en niet af te snijden via de (natte) brug.

De route en alle informatie over de MTB-route vind je op https://www.mtbroutes.nl/flevoland/kraggenburg.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden