Derde plek voor Serdon in laatste wedstrijd NK sloeproeien

Gia - Langweerdersloepenrace

Op zaterdag 5 oktober werd in Langweer de laatste wedstrijd van het NK sloeproeien van dit seizoen geroeid. De Serdon ging met de beste cijfers terug naar de polder. Zij behaalden de derde plek bij de heren.

Het was een spannende race want het kampioenschap van de damesteams was nog niet beslist. Er was een grote opkomst en ook alle polderteams waren aanwezig.

Het was zonnig en met een graad of 13 op de thermometer en een matige wind was het prachtig roeiweer. De start vond dit keer plaats op de Langweerderwielen net buiten de haven van Langweer, zodat er ruimte genoeg was om nog even in te roeien voorafgaand aan de start. Vanaf twaalf uur werd er elke minuut individueel gestart en konden de sloepen de strijd met elkaar aangaan voor een mooie eindklassering. 15 Km lang werd er keihard gevochten door elk team en door het gunstige roeiweer werden er mooie eindtijden neergezet. De Gia light behaalde met een roeitijd van 1:53:06 een mooie zevende plaats in het damesklassement, de vrouwen van Mare Australis werden twaalfde in hun klasse en het Zusje eindigde als 14de, de mannen van de Razende Snol werden tiende, maar de Serdon ging met de beste cijfers naar huis van de polderteams, zij behaalden een podiumplek met een derde plaats bij de heren.

De Lytse Bear uit Joure werd net als vorig jaar Nederlands Kampioen sloeproeien bij de dames. Voor de heren was het kampioenschap twee weken geleden al beslist, de Grutte Bear, ook uit Joure, werd toen Nederlands kampioen sloeproeien 2019.