Rietroeiers Espel 3e in Terherne

Kameleonrace Terherne - Zusje
Foto: Gert Bos

Afgelopen zaterdag maakten de sloeproeiers uit de polder zich op voor een warme wedstrijd in Terherne.

Met verwachtte temperaturen van 30 graden en amper een zuchtje wind, werd door de organisatie besloten om de 14editie van de Kameleonrace in te korten naar 12 km.

Rond 12.00u verschenen de damesteams uit de Noordoostpolder Mare Australis, Gia Light en Zusje aan de start bij de Heerenzijlbrug, gevolgd door de mannenteams de Serdon, de Schokland en de Razende Snol. Na een rondje langs het Kameleondorp, kwamen de sloepen weer onder de Heerenzijlbrug door en maakten ze nog een lus op het Sneekermeer. Het warme weer viel de roeiers erg zwaar en daardoor werden er tijdens het roeien extra drinkrondjes gehouden in de sloepen. Sommige stuurmannen en -vrouwen hadden een waterpistool meegenomen, om de roeiers op deze manier af te laten koelen. Na de finish maakten enkele roeiers een verfrissende duik in het water.

Bij de dames behaalde de Mare Australis in een tijd van 1 uur 36 de 20eplaats. Zusje werd 12in 1 uur 35 en Gia Light kwam op de 8plaats in 1 uur en 30 minuten. Bij de heren werd de Schokland 35in 1 uur 31, de Razende Snol behaalde de 15plaats in 1 uur 19 minuten. De Serdon mocht de beker voor de derde plek mee naar de Noordoostpolder nemen met hun tijd van 1 uur en 24 minuten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen