‘Na regen komt zonneschijn’ in Kaagrace

Op de Kagerplassen bij Warmond (ZH) werd zaterdag 15 juni de 13e Kaagrace gehouden. Er werd door meerdere roeiploegen uit Noordoostpolder aan deelgenomen.

De roeiwedstrijd heeft een afstand van 15 km en wordt georganiseerd door Koninklijke Watersportvereniging De Kaag. Toen de polderploegen ’s morgens naar Warmond reisden viel de regen met bakken uit de hemel, maar bij de start aan het einde van de morgen werd het droog en kwamen er goede omstandigheden om te roeien. Niet te warm, omdat het bewolkt was en er waaide een lekker windje.

De damesstart was om 11.00 uur en er werd met 10 sloepen tegelijk gestart. Mare Australis en Gia Light hadden dezelfde starttijd. Dit jaar was de route aangepast, er werden diverse eilandjes gerond en de stuurmannen moesten enkele boeien aan de juiste zijde passeren.

De start van de mannen vond plaats om 14.00 uur. Intussen was de zon doorgebroken en de wind gaan liggen. Hierdoor werd het toch wel warmer dan tijdens de wedstrijd van de dames in de ochtend.

Uiteindelijk bereikte Mare Australis een 10e plek in een tijd van 1.56,52. Gia Light werd 5e in een tijd van 1.52,13. Bij de mannen werd de Serdon 6e in een tijd van 1.44,05 en de Razende Snol kwam met een tijd van 1.33,28 over de finish.

De volgende wedstrijd zal zijn op 29 juni, de Kameleonrace in Terherne.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen