Dames AV NOP zevende tijdens tweede competitiewedstrijd

Rianne Beuling loopt PR op 100 meter

Na een voortvarende start in april, met een vierde plaats, heeft het damesteam van AV NOP een zevende plaats bemachtigd tijdens de tweede competitiewedstrijd afgelopen zondag in Alphen aan den Rijn.

Door een aantal blessures moest er geschoven worden binnen het team en kon niet de sterkst mogelijke opstelling gehanteerd worden. Ondanks dat wist het team op elk onderdeel de nodige punten te verzamelen.

Op de 100m was er en PR voor Rianne Beuling, in een tijd van 12.10 seconden, helaas met iets teveel wind. Tevens maakte ze haar debuut op de 400 meter horden in een zeer verdienstelijke tijd van 1.04.79. Er waren ook PR’s voor Manon Schoop op het speerwerpen (37,37) en kogelstoten (12,30) en voor Sophie van den Berg op ver (5.09, wind +3,0m/s). Het 4x400m estafetteteam, bestaande uit Marleen Loman, Dinie Ras, Sophie van den Berg en Rianne Beuling, liep een clubrecord (4.12.95).

Dinie Ras moest veel kopwerk verrichten in haar 800 meter race en liep uiteindelijk naar een mooie vierde plaats in een tijd van 2.20.69. Ook onze andere loopsters ondervonden aan den lijve hoe sterk de wind stond op de Alphense atletiekbaan, zowel Agnes Olgers (3000m steeple in 12.55.70) als Jacolien Ruizendaal (1500m in 5.13.99) kwam in hun race alleen te lopen, maar wisten toch een mooie 7een 9eplaats te behalen.

Het polsstokhoogspringen werd zoals gebruikelijk gedaan door Karin van Groningen. Door de lastige weersomstandigheden kende ze een moeilijke start van haar wedstrijd, maar ze rolde er steeds beter in. Uiteindelijk leverde haar dat een zesde plaats op en wist ze met 2.80 ook in de buurt te komen van haar PR (2.90).

Bij het kogelstoten trad Corinne Nugter aan. Gezien het feit dat ze in oktober voor het laatst een kogel had aangeraakt, kan ze tevreden terugkijken op een tweede plaats met 15.34 meter.

Janneke Bruintjes liep ondanks hamstringklachten de 400m in 1.02.15, Marleen Loman eindigde daar net achter met 1.03.70. De halve afstand werd gelopen door Anouk Schoop. Zij werd 10eop de 200m in een tijd van 26.79. Bij het verspringen werd ze 9e(5.37).

Na haar PR op het verspringen, werd Sophie 10eop hoogspringen met 1.55 meter.

Over twee wedstrijden staan de dames nu op een keurige vijfde plaats in het klassement. Op 16 juni vindt de derde wedstrijd plaats en zal duidelijk worden of ze kunnen deelnemen aan de promotiewedstrijd naar de Eredivisie of dat ze zich zullen handhaven in de eerste divisie.