Warmte valt IFSK-roeiers zwaar

Op de Brekken bij Lemmer werd zaterdag 18 mei het 24ste Ipen Frysk Sloeproei Kampioenskip gehouden. De warmte viel de roeiers zwaar.

Beide damesteams en het herenteam van GIA Rutten verschenen aan de start van de 24ste editie. Het voelt voor de roeivereniging als een thuiswedstrijd. Het hele jaar door wordt er hard getraind op het IJsselmeer en de Brekken. Desondanks viel de wedstrijd de roeiers zwaar vanwege de warmte. Het zonnige weer trok overigens wel veel supporters naar de wedstrijd.

Af en toe een wolkje voor de zon en een klein briesje tijdens de wedstrijden waren welkom. Gelukkig kregen de dames die vlak voor de finish nog even cadeau, waardoor ze de laatste 2 km nog even alles in de strijd konden gooien.

Met een tijd van 2:52:22 kwam de Gia Light over de finish, wat goed was voor een 8ste plaats in het klassement. Het Zusje eindigde als 11de in de hoofdklasse met een tijd van 3:03:55. De heren van de Razende Snol werden ook 11de in hun klasse met een roeitijd van 2:26:58.

De overige Polderteams namen ook deel aan het IFSK. De Mare Australis uit Tollebeek roeide de wedstrijd in 2:59:58 en bereikte daarmee de 10de plaats in de hoofdklasse dames. De mannen van de Serdon uit de Noordoostpolder werden 12de in de hoofdklasse van de heren. Hun tijd was 2:44:37.

De wedstrijd van Lemmer is, met een afstand van 22,8 km, een zeer goede voorbereiding op de Harlingen-Terschelling roeirace die op vrijdag 31 mei plaatsvindt.