Tweede Paasdag is de Paashaas weer op bezoek in het Kuinderbos

Paashazen op de Buitendag
Paashazen op de Buitendag
Foto: SBB Kuinderbos

Traditiegetrouw organiseert Staatsbosbeheer samen met Lionsclub Noordoostpolder op Tweede Paasdag de ‘Noordoostpolder Buitendag’. En dit jaar een bijzonder feestelijke editie, wij vieren ons  10-jarig jubileum met veel extra activiteiten.

BANT, 13-03-2023 – De dag vindt plaats op 10 april, in het Kuinderbos bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil aan de Hopweg 21 in Bant. Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Ook dit jaar is het weer een echte familiedag, waarbij van alles te zien en te beleven is, voor jong en oud. De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2 en voor volwassenen € 5.

Check www.buitendagnop.nl

De Hanzecompagnie slaat hun middeleeuws kampement opnieuw op in het Kuinderbos, waarbij zij tijdens spectaculaire battles strijden om de hand van de jonkvrouw.

En na het succes van vorig jaar komen de Jack Russel Races, net als de demonstraties met politiehonden, ook weer terug. Vertrouwde publiekstrekkers als het schapen drijven, de houthakkerswedstijd van het Stihl demoteam, de wedstrijd hout slepen met paarden en de antieke stoommachine die boomstammen tot balken en planken verzaagt staan ook weer op het programma. In totaal zijn er maar liefst 80 stands en activiteiten.

Voor de kleintjes huppelt de paashaas rond en helpt bij het zoeken naar chocolade eieren. Het timmeren van nestkastjes, het Kabouterpad, schminken en springen op de springkussens. Voor de grotere jeugd is er de klimtoren van scouting Polaris, het rijden van de hindernisbaan met een kleine tractor en het fietsen van een parcours op een ATB-fiets. Voor jong en oud de excursie met de boswachter, een tochtje maken in een huifkar of varen met de boswachter op de Kuinderplas. Het aanwezige horecaplein verzorgt de inwendige mens.

Specials omdat we ons 10-jarig jubileum vieren

Djembé trommelen, een goochelshow, reuzeninsecten op stelten, een spectaculair spellenparcours, een levend standbeeld, een troubadour en droneshows door Cameranu.

De ‘Noordoostpolder Buitendag’ maakt duidelijk dat de natuur van Staatsbosbeheer niet alleen is om naar te kijken, maar vooral om in te lopen, te fietsen, te spelen en om op avontuur te gaan. Dit evenement komt mede tot stand door een groot aantal lokale sponsors.

Op 150 meter afstand is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s en langs het Schoterpad een parkeergelegenheid voor 300 auto’s. Van hieruit wordt u met een huifkar naar het festivalterrein gebracht en gehaald. De Hopweg ter hoogte van het Natuurkampeerterrein de Veenkuil is éénrichtingsverkeer, dus inrijden vanaf Kuinre.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen