Boerderij de Zuiderkrib gaat recreatief

Informatie-avond Zuiderkrib
Foto: parelprojecten.nl

Naast het reguliere akkerbouwbedrijf gaat ‘De Zuiderkrib’ recreatief met onder andere een Tiny House op de dijk aan het Zwarte Meer, appartementen in de varkensstal, kanoverhuur voor de gasten en een picknickmand. In juni kregen Heidi en Sijbrand van Beekhuizen groen licht voor hun plannen op de boerderij aan de Zwartemeerweg bij Kraggenburg.

KRAGGENBURG, 16-10-2021 – Inmiddels is er zichtbaar iets aan de hand op boerderij De Zuiderkrib bij Kraggenburg. Woensdagavond werden de buren en andere belangstellenden op de hoogte gebracht van alle plannen, de bouwwerkzaamheden en het tijdsbestek waarin het gaat plaatsvinden. Op de plannen werd voornamelijk positief gereageerd. Wel werden er door omwonenden kritische vragen gesteld, zoals ‘mogen er auto’s parkeren op de dijk bij het Tiny House?’. ‘Dat is niet de insteek’, vertelt Heidi. ‘De auto’s worden hier op het erf geparkeerd en dan gaat het lopend naar de dijk’. Eén buurvrouw wil graag meedenken met de plaatsing van de zitjes in de pluktuin. ‘Want dat is toch ons uitzicht’. Dit aanbod wordt aangenomen. ‘We willen alles in goed overleg doen’, vertelt Heidi.

Project

Boerderij De Zuiderkrib ligt op een voormalige strekdam die van Genemuiden naar Oud Kraggenburg liep. Een stuk historie dus en dat verhaal willen Heidi en Sijbrand aan iedereen vertellen. In het Tiny House dat gebouwd wordt op de dijk wordt het verhaal verteld over dit stukje Noordoostpolder. Vanuit het Tiny House is er zicht op landschapskunstwerk PIER+Horizon.

In de bestaande pluktuin worden zitjes geplaatst en deze wordt uitgebreid met kleinfruit en oude fruitbomen. Er komt een multifunctionele ruimte, met een historische tentoonstelling. Deze ruimte kan ook ingezet worden als locatie voor vergaderingen en workshops.

Er komen drie appartementen, waarvan er één is aangepast voor mindervaliden. Deze kan gehuurd worden als vakantiehuis met zorg. Ook is er plek voor een aantal cliënten op de boerderij die zorg behoeven. Zij kunnen bijvoorbeeld meehelpen met de verzorging van de planten in de pluktuin en met het schoonhouden van de appartementen en het recreatieterrein.

Het totale project is mede mogelijk gemaakt door LEADER en ELFPRO, wat staat voor Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden